DE NEDERLANDSE GERARD ZIT VANWEGE RUZIE OVER KLEINGELD IN DE THAISE CEL

0
1884

~IETS AAN DE GROTE KLOK HANGEN~

(Ruchtbaarheid geven aan iets)


KOH SAMUI:- Het is oudjaarsavond als Gerard op stap is op het paradijselijk eiland Koh Samui, voor de Thaise kust. Bij een barretje gaat hij drankjes halen, waarna hij ruzie krijgt over kleingeld en door een van de uitbaters wordt neergestoken.

„Zes keer in zijn borst, eenmaal in zijn been. Hij heeft mazzel dat-ie wat dikker is, anders had hij het niet overleefd”, vertelt een kennis in Thailand.

De kennis vertelt namens Gerard wat er precies is gebeurd. In het ziekenhuis krijgt Gerard, die veel bloed verloor, een operatie en hechtingen. Drie dagen ligt hij op de intensive care. Eenmaal opgelapt praat hij met de politie. Een dader en drie handlangers worden opgepakt. Maar volgens de mensen rondom Gerard betalen de Thaise mannen de politie omgerekend zo’n 11.000 euro om een aanklacht te voorkomen. De vrienden vermoeden dat die betaling ervoor zorgde dat juist Gerard de cel in draaide.

PLEISTERS EN BLOEDUITSTORTINGEN
„Hij moest kort voor hij terug zou gaan naar Nederland even langskomen op het bureau. Daar werd hem verteld dat er sporen van drugs in zijn bloed zouden zijn gevonden tijdens een onderzoek in het ziekenhuis. Dat gaf op eigen initiatief die test door, en ineens is er sprake van vermeend drugsgebruik”, vertelt de kennis.

Sindsdien zit de Nederlander, nog onder de pleisters en bloeduitstortingen, in een piepkleine, smerige cel met twee dozijn anderen. Via via kan hij nog communiceren met de buitenwereld en geeft hij aan dat het redelijk gaat. Maar het liefst verlaat hij vandaag nog zijn cel.

‘NOGAL WIEDES…’
Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt alles in het werk te stellen om de Nederlander vrij te krijgen. Het verhaal is bekend, er wordt aan gewerkt, klinkt het. Tegelijk wijst hij op het reisadvies, waarin staat dat drugsgebruik echt forse problemen kan opleveren.

De kennis vult aan: „De ambassade is zes weken geleden al geïnformeerd. Inmiddels wordt Gerard ook verweten dat hij zijn visum heeft laten verlopen. Nogal wiedes. Hij zit vast.”Van Vulpen woonde een paar jaar in Thailand, en was daar nu op reis. Hij hoopt vrijdag te horen dat er schot in de zaak zit. Dan moet hij weer naar de rechtbank, vermoedelijk om te horen dat hij naar de gevangenis moet óf het land uit.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotosStock
Content: Redactie Telegraaf
Bron: Telegraaf.nl