DE NAGA DRAAK IN NONG KHAI HAD ER ZIN IN EN SPOOG MEER DAN 400 VUURBALLEN DE LUCHT IN!

0
383

~ZICHZELF OP DE BORST SLAAN~

(Duidelijk aan de omgeving laten weten dat men ergens bijzonder trots op is)


NONG KHAI:- Tijdens de Bung Fai Phaya Nakfestival, dat gisteren het einde van de Buddhist Lent (24 oktober)markeerde, werden meer dan 400 vuurballen vanaf de Mekong rivier in de wijk Rattanawapi de lucht in geschoten.

Het fenomeen, waarvan de plaatselijke bevolking denkt dat het de mythische Naga is die een eerbetoon brengt aan Boeddha, begon gisteren om ongeveer 18.17 uur te verschijnen door drie vuurballen de lucht in te spuwen.

In de loop van de avond werden er 408 vuurballen geteld, 260 in Rattanawapi en 148 in het nabijgelegen Pon Pisai-district.

De directeur van het kantoor van Tourism Authority of Thailand in Udon Thani, khun Seksan Sripaiwan meldde
dat er dit jaar 20% meer toeschouwers waren ten opzichte van vorig jaar.

De poging om meer toeristen naar deze provincies te lokken om de culturele en geloofgerelateerde zaken aldaar te bekijken heeft duidelijk succes gehad , zo ervoer de directeur van de TAT dit gegeven

Het Bung Fai Phaya Nak-festival heeft naar schatting dit jaar 100 miljoen baht cashflow gegenereerd.

In Nakhon Panom traden bewoners en bezoekers toe tot de traditie van Lai Rua Fai, waarbij ze boten met vlammen de rivier lieten opdrijven om het branden van vroegere grieven en lijden aan te duiden, evenals om Boeddha en de geest van de rivier te eren.

De ambtenaren van het toerisme hebben geen mogelijkheid onbenut gelaten om allerlei extra attracties in de provincie te promoten, dus dat is wel een applausje waard!

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: thainews.prd.go.th
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: thainews.prd.go.th