Home Featured DE MIDDENSTAND VAN PATTAYA VRAAGT OPHELDERING AAN HET GEMEENTEBESTUUR INZAKE DE RIOOLPROBLEMATIEK

DE MIDDENSTAND VAN PATTAYA VRAAGT OPHELDERING AAN HET GEMEENTEBESTUUR INZAKE DE RIOOLPROBLEMATIEK

1
DE MIDDENSTAND VAN PATTAYA VRAAGT OPHELDERING AAN HET GEMEENTEBESTUUR INZAKE DE RIOOLPROBLEMATIEK

~PATTAYA ZAL DE LIJDENSBEKER TOT HET EINDE MOETEN LEDIGEN~

(Het leed tot het einde dragen)


PATTAYA:- Het zakenleven van Pattaya heeft de vice president van hun associatie aan het gemeentebestuur van Pattaya een verklaring laten vragen, hoe het mogelijk was dat het rioolwater van de stad zoveel vuil en troep met zich mee kan voeren zoals onlangs gebleken is, ook willen zij weten dat de gemeente Pattaya daaraan denkt te doen om een herhaling te voorkomen.

De vicepresident van de Pattiaanse Zaken en Toerisme Associatie, Khun Rattanuachai Sutidechanai, een voormalig stadsraadslid, was naar de openbare vergadering van de gemeente in het Grand Sole Hotel gekomen om hier tekst en uitleg over te vragen.

De vergadering was door de gemeente Pattaya uitgeschreven nadat enorme hoosbuien op 11 en 12 juli voor een enorme vloedgolf van zwart schadelijk rioolwater over de Beach Road van Pattaya zorgde, het strand vervuilde volkomen en het duurde ruim een week, eer het zeewater weer zijn vertrouwde kleur terug kreeg.

Khun Sompop Wandee, waterkwaliteitsmanager voor de afdeling Engineering, legde uit dat de belangrijkste pomp voor de primaire rioolwaterzuiveringsinstallatie van de stad kapot was gegaan en dat er op dat moment geen reparaties konden worden uitgevoerd omdat de waterafvoer te groot was.

De werknemers wisten een reservepomp aan de gang te krijgen, maar de capaciteit van deze pomp lag beduidend lager dan de hoofdpomp en kon niet meer dan 5.000 cu water per uur verwerken.
Khun Sompop vertelde dat de hoofdpomp nu gerepareerd is en de sanitatieafdeling momenteel de afvoerpijpen reinigt.

Maar toen was het leed al geleden, zeker toen bleek dat op het moment dat er watermonsters werden genomen, lag de vervuilingswaarde van het water bijna 70 procent boven lag dan was toegestaan, het zou niet eens veilig genoeg zijn om daar te kunnen zwemmen.

Khun Sompop merkte op dat de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Soi Nongyai nu 17 jaar oud is en constant onderhoud nodig heeft. Zelfs als installatie volledig operationeel is, kan deze slechts 65.000 cu behandelen. meter water per dag.

Een nieuwere pomp in Soi Wat Boonkanjanaram kan een extra hoeveelheid rioolwater 43.000 cu verwerken, maar deze is niet volledig aangesloten op Pattaya’s drainagesysteem waardoor de verwerking van water bij de totale verwerkingscapaciteit van rioolwater niet merkbaar is.

De ambtenaren van Pattaya vertelden tegen de vice voorzitter, Khun Rattanuachai dat de gemeenteraad op de hoogte was van de dringende behoefte aan verbeteringen cq. upgrades en heeft 458 miljoen baht aan de regering gevraagd onder het initiatief van de imagoverbetering van de stad om de volledige reparaties te kunnen uitvoeren en om de zuiveringscapaciteit te kunnen verhogen.

Jammer genoeg is deze subsidieaanvraag niet goedgekeurd door het rijk en is er geen zich op wanneer dit enorme stadsprobleem verholpen kan worden.

Informatie en bron:
Foto’s: Stock
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: PattayaMail

1 REACTIE

Comments are closed.