DE LUCHTHAVEN EXPLOITANTEN VAN BANGKOK ONTKENNEN TE HOGE PRIJZEN TE BEREKENEN

0
285

~IEMAND HET VEL OVER DE OREN TREKKEN~

(Iemand te veel laten laten betalen)


BANGKOK:- De exploitant van de luchthavens in Thailand, de AOT heeft de te hoge prijsberekening voor het eten en en drinken op de luchthavens Don Muang en Suvarnabhumi van de hand gewezen en noemen de klachten zoals op een Japanse website niet correct.

Op de website van www.thaich.net hadden passagiers klachten gedeponeerd dat flesjes water op Don Mueang Airport 40 Baht zouden kosten, een Japanse zakenman, Mister Akihiro Koki Tomikawa bevestigde dit op zijn Facebook pagina en meldde dat op Suvarnabhumi Airport het water ook 40 Baht kostte.

In reactie op het artikel dat op Facebook van de Japanse expat is gedeeld, heeft de AOT gisteren een verklaring afgelegd waarin staat dat de reportage “onjuist” is omdat een flesje water van 500 ml op de vliegvelden minder kost dan 10 Baht kost.

Mineraalwaters kosten tussen de 25 en de 50 Baht afhankelijk van de fabrikant en het merk, zo verklaarde de AOT.

Mister Tomikawa, die meer dan 60.000 volgers op zijn Facebook-pagina heeft, werd drie jaar geleden bij het publiek bekend nadat hij klaagde over taxi’s die buitenlandse passagiers op Suvarnabhumi airport een pootje lichtte door te veel in rekening brengen.

Volgens de verklaring van het AOT hebben zij de medewerking van alle winkels gevraagd om ten minste één goedkoop gerecht op hun menu toe te voegen en prijzen bij alle artikelen duidelijk te vermelden. Het AOT overweegt het plan om gratis watertappunten op het vliegveld te plaatsen en hebben het plan om een goedkoop food court als alternatief te realiseren.

Reagerend op klachten van passagiers, heeft premier Prayut Chan-o-cha dinsdag opdracht gegeven aan relevante agentschappen om te onderzoeken waarom de prijzen van eten en drinken op de luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang erg hoog waren.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke
Bron: The Nation