DE LUCHT BOVEN BANGKOK BLIJFT STERK VERVUILD

0
214

~DE LUCHT VAN IETS KRIJGEN~

(Ergens van horen)


BANGKOK:- De Thaise hoofdstad staat op de 9e plaats in de top 10 van steden met de meest vieze lucht, zeg Greenpeace.De 1ste plaats wordt ingenomen door New Delhi. Dahak in Bangladesh volgt, daarna komen Calcutta in India, Kathmandu in Nepal, Ulaanbatar in Mongolië, Bombay in India, wuhan en China en tenslotte Bangkok, in Thailand.

De koninklijke rgenmakers vliegdienst is gevraagd om paraat te staan om de wolken boven de hoofdstad een handje te helpen met regenen, zodra het weer daarvoor geschikt is. De hoop is dat dit de vervuiling iets zal verminderen.

De gemeente Bangkok heeft opdracht gegeven aan alle districtskantoren om de straten op te ruimen en te besproeien en om metingen uit te voeren bij bouwprojecten om de vervuiling te verminderen.

De schuld ligt bij het weer (ja, da’s lekker makkelijk), met dichte bewolking, ochtendnevel en niet circulerende lucht. De dienst voor milkieuvervuiling zegt dat de luchtkwaliteit in 19 districten de gezondheidsnormen overschrijden.

Wanneer de vervuiling hoger is dan 50 mg/m³ kan de gezondheid schade oplopen. Dat is het geval in de districten Bang Khun Thian district, 86 mg/m³; Samut Sakhon, 80 mg/m³; Wang Thong Lang district, 71 mg/m³; Din Daeng road, 82 mg/m³; Yan Na Wa district, 86 mg/m³; Chatuchak district, 96 mg/m³; Bang Khor Laem district, 92 mg/m³; en Bang Rak district, 78 mg/m³.

De luchtkwaliteit in 17 andere districten begint ook het gevaarniveau te benaderen. De luchtkwaliteit blijft daarom gevaarlijk vandaag.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties:Thai PBS
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Thai PBS World