DE LOTERIJKOORTS SLAAT IN YASOTHON TOE WANNEER ER EEN TWEEKOPPIG KALF GEBOREN WORDT

0
181

~ZE HEBBEN HET DAAR VOOR HET INKOPPEN~

(Een eenvoudige kans om geld te maken dankzij een dit gebeurde)


YASOTHON:-De dorpsbewoners in Yasothon in het noordoosten van Thailand holden in een drafje naar de lokale lotenverkopers om zoveel mogelijk loten te kopen nadat ze gehoord hadden dat er in hun dorp een tweekoppig kalf was geboren.

Zelfs verkopers van loterijkaartjes van buiten het dorp kwamen naar de boerderij waar het niet levensvatbare kalf
in het dorp Ban Don Muang was geboren. Er werden het gedrocht offers gebracht, kaarsen en wierook werden gebrand om toch vooral de allerbelangrijkste cijfers te vragen die hen schathemeltje rijk zou maken.

De eigenaar van de kalf, de zevenenvijftig jaar oude veehoudster Bunlorm vertelde dat het 30 kilogram vrouwelijke dier Bin een 15-jarige Brahmaanse koe moeder ter wereld was gekomen en dat het ook nog eens haar
zevende bevalling was.

Het tweekoppige wezen overleefde slechts tien minuten en stierf toen. Het was de eerste keer in decennia dat zij en haar kinderen dieren fokten dat ze zo’n gedrocht werd voortgebracht, zo meldde onze verslaggever..

Khun Bunlorm is van plan om het tweekoppige kalf aan een plaatselijke tempel te schenken, zodat er mensen uit heel Thailand komen kijken hoe het beestje eruit ziet.rOnze verslaggever merkte op, dat het laatste geval van een tweekoppig kalf dat in Thailand geboren was, voor het nageslacht in een glazen kist werd bewaard. Zulke wezens kunnen bij de tempel “moneymakers” worden met de verkoop van lotusbloemen, wierook en kaarsen als het bijgelovige bidden en om lotnummers vragen.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: SanookNews