DE LANGVERWACHTE MANGMOON CARD KOMT IN OKTOBER MAAR WEL EEN KLEIN BEETJE …….UITGEKLEED!

1
199

~ALS EEN SPIN IN HET WEB~

(De kaart of organisatie waar alles om draait)


BANGKOK:- De forenzen kijken al geruime tijd naar de zogenaamde “Mangmoom Card” uit, een kaart waar men alle transportsystemen van de hoofdstad kan gebruiken. De invoering van de kaart verloopt niet geheel vloeiend maar nu ziet het er toch echt naar uit dat de kaart met ingang van 1 oktober in de roulatie komt, echter wel in een afgeslankte versie.

De directeur van het Bureau van Transport en Verkeer Beleid en Plannen (OTTPP) Khun Chaiwat Thongkamkoon maakte in de afgelopen dagen bekend dat men voor 30 augustus de benodigde nieuwe systemen geïnstalleerd wilt hebben, na deze datum wil men er nog graag 2 maanden proef meedraaien.

De Mangmoom Card is een gecombineerd kaartsysteem, welke via een ingewikkeld kaartsysteem de diensten van de Skytrain (BTS), de metro (MRT), de Airport Rail Link (ARL), de blauwe en paarse lijn evenals voor bussen en tolwegen accepteert.

Khun Chaiwat Thongkamkoon vertelde dat het gecombineerde kaart de eerste tijd alleen op incidentele bus en trein routes gebruikt kon worden omdat de noodzakelijke technische apparatuur bij lange na niet op alle stations geïnstalleerd zijn.

Dit oponthoud zou te wijten zijn aan het feit dat de monteurs en technici alleen tussen middernacht en 04:00 uur kunnen werken omdat er anders teveel hinder op de stations zou zijn.

“Dat is de enigste redenen dat de Mangmoom card op 1 oktober niet volledig operationeel zal zijn, en daardoor alleen 25 procent van het openbaar vervoer kan bedienen”, zei Khun Chaiwat tegen een verslaggever van de “Bangkok Post”.

In de eerste fase zullen de ingangen één en twee op de belangrijkste overstappunten van de BTS, MRT en ARL, waaronder Chatuchak, aan de Sukhumvit stations en in Phaya Thai en Tao Poon, gereserveerd worden voor gebruikers van gecombineerde kaarten.
Het zou zelfs mogelijk zijn dat de kaarten af en toe op de buslijnen gebruikt zouden kunnen worden, zo luidt de verwachting.

Met dank aan Olleke Bolleke

g

1 REACTIE

  1. Ik gebruik in Bangkok voor skytrain en metro twee verschillende kaarten. De kaart van de metro geeft me 50% korting als senior, de skytrain rabbit card doet daar niet aan mee. Ik kijk uit naar de Mangmoom card en de eventuele voordelen er van.

Comments are closed.