DE KWESTIE VAN DE THUISBLIJVENDE EUROPEAAN OF DE EXPAT IN THAILAND, WIE LACHT ER NU ECHT HET LAATST?

4
2357

~WIE HET LAATST LACHT, LACHT HET BEST~

(Pas aan het einde kan je zien we gewonnen heeft)


PATTAYA:- Keer op keer wanneer ik stukjes over Thailand en met name over mijn geliefde Pattaya plaats, zie ik reacties verschijnen van mensen, die volgens mij hier nog nooit zijn geweest.

Okay, het is heel makkelijk voor lezers om zich laatdunkend over Pattaya uit te laten, laat ik dat even duidelijk stellen.
De sociale netwerken zijn vandaag de dag, de plaatsen op het internet om ongefundeerd van de hoogste toren te kunnen blazen. De meeste negatieve reacties zijn afkomstig van mensen die hier nog nooit zijn geweest en zelfs moeite hebben om het woord Pattaya correct te schrijven.

Volgens mij lijden deze mensen aan waanideeën van grootsheid, terwijl ze in hun appartementje ergens in Amsterdam Zuid Oost genieten van een magnetron maaltijd van de Lidl.

Okay, nu is deze nieuwsbeer een beetje controversieel, opzettelijk nog wel, dus laat mij nu eens lekker van leer trekken want eerlijk is eerlijk, ik hou mij vaak in en laat die negatieve commentaren van mijn rug glijden, en geloof mij, ik heb een heeeele brede rug.

Maar het gaat nu eigelijk maar om één heel simpele vraag……

“WIE LACHT ER NU HET LAATST?”

de expat die lekker van de zon, het eten, het uitgaansleven in Thailand geniet of Jan Schlemiel die thuis zich zit op te vreten in Amsterdam Zuid Oost.

En ja, het is heel makkelijk voor mij om de boel van één kant te bekijken, dus dat heeft totaal géén zin. Daarom zal deze nieuwsbeer proberen om een mening van u te krijgen, hoewel het moeilijk is om objectief te blijven.

Toen ik zo’n 14 jaar geleden met mijn man voor het eerst naar Pattaya kwam en mijn vrienden in Nederland vertelden dat wij graag naar Pattaya gingen, lachten mijn vrienden erg zuinig en sommige familieleden keken ons geschokt aan.
Zij meenden wel te weten wat ons “soort” jongens in Pattaya zou zoeken en enkele van hen durfde het zelfs voluit te spreken …gaan jullie daar naar “de minderjarige boys” en doen jullie mee aan die losbandigheid?.

Nee, dat is niet ons ding, wij gingen gewoon voor “het vrij zijn” niets meer hoeven doen en niet zoveel regels opgedrongen te krijgen. En ja, de touwtjes worden ook in Thailand verder aangetrokken waar niets mis mee is, zeker niet tot in vergelijking met België en Nederland.

Het is vrij gemakkelijk om in de verdediging te komen wanneer anderen kritiek hebben op iets dat je misschien zou hebben kunnen gedaan.
Onze vrienden en familie dachten waarschijnlijk dat wij dag en nacht in de kroeg met de “boys” aan het feestvieren waren. Maar het tegendeel is waar, we leven op een hele relaxte manier in onze gezellige kustplaats Pattaya.

Een stad aan de golf van Thailand, waar het leven dag en nacht doorgaat. Heerlijk gewoon, je hoeft je er nooit te vervelen, er is altijd wel iets te doen, zo hadden wij de afgelopen week de Gay Pride van Pattaya, gisteren een hele uitgebreide nationale Valentijnsdag, vandaag wakker geknald door het vuurwerk ter gelegenheid van het Chinees nieuwjaar en dat terwijl de Hollandse strandvoetbal team tijdens het Beach Soccer toernooi de ene wedstrijd na de andere wedstrijd wint.

“VERTEL EENS WAT IS NU LEUKER”

Door in het buitenland te wonen, heb ik geleerd toleranter te zijn tegenover anderen, ongeacht cultuur of nationaliteit. Ik kan ook duidelijker zien hoe alle landen propaganda gebruiken om te controleren wat hun mensen denken, van Korea tot ons geliefde Nederland.

Maar wat ik mij wel eens afvraag, hoe zou ons lever eruit zien als wij nog in Nederland zouden wonen. Zou ons leven dan ook zo levendig verlopen zoals het nu gaat…ik denk het niet!

Het leven is kort en hoe ouder je wordt des te sterker het besef wordt dat tijd kostbaar is. Voor mij is de tragiek van het leven voor degenen niet genoeg doen met de beperkte tijd die ze hebben.

DUS WIE ZAL ER WERKELIJK HET LAATSTE LACHEN, DE THUIS IN AMSTERDAM ZUID OOST ZITTENDE MEDELANDER OF DE EXPAT IN THAILAND!

WEET U HET ?

Olleke Bolleke in Pattaya

4 REACTIES

 1. Ik kom al zo een 15 jaar in Thailand.
  En okay het is een leuk gebeuren , maar wees niet naief en kijk gewoon echt waar je ben en niet alleen door een roze bril.
  Thailand is vies eigenlijk overal waar je komt vuil op straat ook gewoon in natuur worden bergen met vafval gedropt stank uit elke put die je voorbij loopt.Ratten die je eigenlijk overal ziet en naast je komen zitten als je ff op een muurtje iets zit te eten.
  En dan die op geld jacht zijnde Thai ,en niet alleen de animeer meisjes en jongetjes maar ook de corupte staats medewerkers die zich als een woeste hongerige wolf op je storten om je knip helemaal leeg te trekken.En dan heb je nog onze Chineese en Russische mede aardbewoners die als kakkerlakken rond rennen en zich zonder enig respect met hun schreeuwende horde overal tussenkruipen en verdringen,natuurlijk hebben ook deze bewoners recht op een vakantie…maar toch liever niet in mijn omgeving..En dan dat verkeer oh my god !!! het gevoel dat als je op je motorbike rijd eigenlijk bezig ben met een zelfmoord missie. .Mmm I love Thaifood na een bezoek aan een nightmarket weliswaar goedkoop en toch soms lekker het risico toch wel een niet zo een best garnaaltje naar binnen te krijgen behoeft geen nadere explanation toch ?
  Maar zoals vele expats altijd zullen zeggen het is fantastisch hier in Thailand ook al word de lucht kwaliteit steeds dodelijker.
  Maar gelukkig hebben ze op vele stranden al een rookverbod ingesteld,dat zal helpen!.
  De uit Nederland komen expat zal altijd negatief over Nederland spreken maar dat is waarschijnlijk omdat zij niets meer hebben om naar terug te keren.
  No hard feelings maar ik behoud mijn identiteit en zal altijd de deur in Nederland op een kier houden.

 2. Ik ben sinds 1989 precies 75 keer naar Thailand gegaan. In het begin vrijwel het hele land doorgereisd. De laatste 15 jaar alleen nog maar naar Pattaya. Ik zou er best wel een 3-tal maanden in de winter door willen brengen , maar ik moet er niet aan denken om er te gaan wonen. In de beginjaren dacht ik hier heel anders over , toen was ik van plan om er wel te gaan wonen. Nu vind ik eigenlijk 3 weken vakantie genoeg. En dat een aantal keer per jaar.

  • Nou, weet U, Kees. Als je net zoals wij buiten Pattaya in een rustige wijk wonen, is het heerlijk. Zelf komen wij bijna nooit in Pattaya tenzij wij specifiek ergens moeten zijn. Maar gezien het gigantisch aantal keren dat u in Thailand bent geweest, moet u wel helemaal verzot zijn op het mooie Thailand.
   Gr. Auke

 3. ik was voor mijn keer 1w3 keer met Vakantie in Pattaya en ik vond het alltijdt heerlijk voor al het weer en het meer, Natuurlijk hebook ik van het Nachleven genoten en vond het fijn s avonds tot naar Midderenacht nog buiten te kunnen zitten genieten die Kaamwagenentje kwamen er nog langs met verse fruit en eten ja en wat voor 5 of 6 jaren er nog in die clubs aan dansshows word geboden daar kan zich zelfs het Balett van het Televisie soms niet mee houden Tuurlijk word je zoals in allen andere Landen als Buitenlander als Farag besodermiederd met Prijzen en szo maar daar moet je gewoon mee leven en ik moet zeggen als ik goed bediend ben geef ik ook graag fooi . Als ik een hogere AOW had en niet gehandicapt geworden ben zou ik meteen daar willen wonen en al zou het maar ein een heel kleine Appartementje zijn . ik heb elke dag contact met vrienden die jaarlijks op Vakantie zijn in Thailand en dan ook door het lezen van alle Berichten van Auke Boom waardoor ik van alles op de hoogte gesteld word. Het is alleen jammer dat een Thaiboy die er door een Farang mee genomen word naar Europa hier bijvoorbeeld in Amsterdam die Neus heel omhoog dragen maar ook daar moet iedereen mee leven
  Steven van der Meeren Amsterdam

Comments are closed.