DE KONINKLIJKE THAISE POLITIE VINDT DAT DE ZEBRAPADEN IN THAILAND VEILIGER MOETEN WORDEN

0
119

~WIE VUUR EET, SCHIJT VONKEN~

(Als men iets gevaarlijks onderneemt krijgt men nare gevolgen)


THAILAND:- In Thailand wordt vaak gezegd dat één van de meest dwaze dingen die iemand in Thailand op straat kan doen, is om aan te nemen dat de zebrapaden veilig zijn.

De meeste mensen met enige ervaring in Thailand zullen weten dat er maar weinig auto’s werkelijk stoppen voor voetgangers die hopen op de zebrapaden veilig over te kunnen lopen.

De Thaise maar ook buitenlanders moeten volgens de wet stoppen, maar de politie doet zelden iets tenzij er een ongeluk gebeurt is.

Dit heeft ertoe geleid dat bijna iedereen suggereert dat zebrapaden in Thailand gevaarlijker zijn dan waar ook ter wereld.

Nu probeert de Koninklijke Thaise politie deze situatie recht te zetten, een woordvoerder van de politie, khun Krissana Pattanacharoen verklaarde vandaag dat de politie van plan om de veiligheid van zebrapaden in Thailand, vooral die gelegen zijn door scholen, tempels, ziekenhuizen, belangrijke gebouwen, zakelijke gebieden en toeristische locaties te waarborgen.

De Thaise krant INN meldde dat het allemaal deel uitmaakte van bredere maatregelen om gevolg te geven aan de opmerkingen van de Royal Thai Police-chef generaal Chakthip Chaijinda over het bevorderen van de verkeersveiligheid.

Die opmerkingen van hem staan ​​vandaag in de titel van onze foto, hier de vertaling:
“Alle politiejurisdicties moeten rechtvaardig samenwerken met alle betrokken partijen om de veiligheid op de weg te garanderen en de schade die kan optreden te beperken”

De Thaise media schreef dat de politie met veel geïnteresseerde partijen wil samenwerken om de veiligheid voor iedereen op de weg te bevorderen.

De politie wil met het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Bangkok Metropolitan Authority (BMA), het ministerie van Onderwijs, het ministerie van volksgezondheid, het ministerie van communicatie en het ministerie van toerisme en sport gaan praten over hoe zij deze problematiek het beste te lijf kunnen gaan.

De woordvoerder van de koninklijke politie vertelde iedereen samen moet komen om de veiligheidssituatie te verbeteren, vooral bij het observeren van de juiste snelheidslimieten.

Dit gezegd hebbende kolonel Krissana maakte vervolgens een opmerking die bij veel mensen zal resoneren over het gevaar van Thaise wegen.

“HET DRAAIT ALLEMAAL OM HANDHAVING”

zei hij.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: INN
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: INN