DE KONING VAN THAILAND VRAAGT DE AUTORITEITEN OM TIJDENS DE CREMATIE VAN ZIJN VADER NIET TE STRENG TE ZIJN

0
2376

~DE TEUGELS LATEN VIEREN~

(Minder streng beleid/toezicht. De druk verminderen)


BANGKOK:- Zijne Majesteit Koning Vajiralongkorn heeft de autoriteiten verzocht om de afgelopen zondag door een woordvoerder van de regering uitgesproken maatregelen niet al te streng toe te passen, het aanschouwen van de crematie van zijn vader is bedoeld voor iedereen.

Zijne Majesteit vroeg de autoriteiten om ervoor te zorgen dat beperkingen niet te streng te laten zijn, omdat het publiek zich dan erg ‘ongemakkelijk gaat voelen’.

Nadat koning Vajiralongkorn deze uitspraak had gebezigd waarin hij ook de autoriteiten had verzocht om zachte matrassen op de grond te leggen, omdat het urenlang staan een verzoeking voor de Thaise burgers zou zijn, verzocht hij ook de autoriteiten om meer ruimte voor het publiek beschikbaar te maken, zodat zoveel mogelijk mensen deelgenoot van de crematie kunnen zijn.

De maatregelen die afgelopen zondagavond door de woordvoerder werden uitgesproken, waren zgn. aanvullende regels met betrekking tot gebruiksitems, de mensen zouden bij de crematie geen kleurige paraplu’s mogen gebruiken, ook geen doorzichtige paraplu’s, geen waaiers zelfs geen kleurige telefoonhoesjes tot aan een verbod van selfie sticks toe.

Ook werd aan het publiek gevraagd om tijdens de ceremonies niet het lied ‘lang zal de koning leven’ achterwege te laten.

De autoriteiten zouden gezegd hebben, dat alle rouwende mensen welkom zijn om de begrafenisrituelen te bekijken, mits zij gehoor geven aan de dresscode en zich aan de regels te houden.

De laatste begrafenisprocessie die plaatsvond voor een Thaise koning vond plaats in 1950, maar met de technologische vooruitgang van heden ten dage zullen de begrafenisceremonies voor de geliefde koning live op televisie over de hele wereld en online worden uitgezonden.

Wilt u eens een kijkje nemen, bezoek dan de speciaal door Olleke Bolleke geschreven reportage over de live televisieuitzendingen.

klik hier om deze te bekijken!

Informatie en bron:
Foto’s: KhaoSodEnglish
Content: Olleke Bolleke
Bron: KhaoSodEnglish