DE KONING VAN THAILAND KRIJGT BEHEER OVER KONINKLIJKE BEZITTINGEN

0
540

~BAAS BOVEN BAAS~

(Er is altijd wel iemand hoger dan jij)


BANGKOK:- Het door de junta benoemde interim parlement heeft een wet aangenomen die de koning hoogste gezag geeft over de koninklijke bezittingen.

De wet geeft de koning de bevoegdheid om de directeuren te benoemen van het Crown Property Bureau. In de vorige wetgeving benoemde de regering die directeuren. Dit is de laatste maatregel om aan de koning de volledige controle van zaken van het paleis over te dragen.

De wet omschrijft niet waar aan een directeur moet voldoen, en de koning kan naar believen leden in de raad van bestuur benoemen of ontslaan. De regering mag niets wegnemen van de koninklijke bezittingen zonder toestemming van de koning.

Dit is de eerste keer dat de wet op het kroonbezit van 1948 wordt aangepast. Onder de vorige wet berustte het bestuur van de koninklijke bezittingen bij de minister van financiën. Koning Vajiralongkorn erfde de koninklijke bezittingen van zijn vader, koning Bhumibol, die overleed in oktober 2016.

In mei berichtte Olleke u dat hetzelfde interim parlement vijf ambtelijke instellingen aan de koning overdroeg. Die instellingen zijn grotendeels belast met de veiligheid van de koning en de koninklijke familie. De betaling van die ambtenaren blijft door de staat gedaan worden.

Bron: Khaosod