DE KONING IS ENORM DANKBAAR VOOR BUITENLANDSE HULP

0
180

~EEN GOEDE DAAD IS GOUD WAARD~

(Iemand helpen is goed)


BANGKOK:- Zijne majesteit de koning heeft de regering gevraagd de buitenlandse redders te behandelen als zijn persoonlijke gasten.De koning heeft de redders geadviseerd om hun plan om de dertien slachtoffers te redden goed overdacht moet worden. De gezondheid en de conditie moeten in ogenschouw genomen worden, en de redders moeten er voor zorgen dat de slachtoffers veilig gered worden.
Woordvoerder ltn-gen. Sansern Kaewkamnerd zei dat de koning zijn morele ondersteuning heeft aangeboden aan iedereen die betrokken is bij de reddingsoperatie. Hij vroeg hun vastberaden en voorzichtig te werk te gaan.
De koning zei dat de redding voltooid is pas als alle slachtoffers in veiligheid zijn gebracht bij hun families. Dat vereist voorzichtige planning en samenwerking van iedereen, Thais en buitenlanders.
De koning verwacht ook, zei gen. Samsern, dat het Thaise volk een les geleerd heeft en een vroeg waarschuwingssysteem moet ontwikkelen voor grote rampen.
Over de buitenlandse vrijwilligers die betrokken zijn bij de reddingsoperatie zei gen. Samsern dat de koning had gevraagd om goed voor hun te zorgen, en ze extra welkom te heten en te begeleiden op een tocht door Thailand als zijn persoonlijke gasten tot ze terugkeren naar hun eigen land.

De koning was dankbaar en sprak zijn waardering uit aan alle redders, zowel Thais als buitenlanders.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai OBS
Content: B. Botje in Bangkkk
Bron: Thai PBS