DE KLASSIEKE AUTOTENTOONSTELLING IN BANGKOK GING VAN START MET EEN KNAL

0
161

~DE HEILIGE KOE~

(Veel mensen vereren hun auto(‘s). Ze poetsen en onderhouden hem met grote precisie)


BANGKOK:- De Vintage Car Club van Thailand organiseerde, in samenwerking met het warenhuis Future Park en Zpell, de 43ste vintage autoshow onder het thema “Aerodynamically Afgeleide Esthetiek”. Aan deze expositie deden naast klassieke ook oude auto’s mee, bolide dit het waard zijn om naar te kijken.

Het thema wordt uitgelegd met het idee hoe de wind de auto’s bijinvloeden op stabiliteit en snelheid. In het begin van de 20e eeuw pasten ingenieurs de theorie van aerodynamica toe op het ontwerp van auto’s om hun prestaties te verbeteren en ook de visuele esthetiek te verbeteren dankzij de vloeiende lijnen op de lichamen van de voertuigen.

Deze functies worden nog steeds opgenomen in de conceptcars van vandaag de dag.

De show is volgens de Federation Internationale des Vehicules Anciens (FIVA), onderverdeeld in zeven categorieën. De FIVA zet zich in voor het promoten van de belangen van de historische voertuigbeweging over de hele wereld.

De zeven categorieën zijn:
* Voorouderlijke voertuigen (geproduceerd vóór 1904).
* Post-voorouderlijke voertuigen (geproduceerd tussen 1905-1918).
* Vintage voertuigen (geproduceerd tussen 1919-1930).
* Voertuigen van vóór de Tweede Wereldoorlog(geproduceerd tussen 1931-1945).
* Naoorlogse voertuigen (1946-1960).
* Klassieke voertuigen (1961-1970).
* Hedendaagse klassieke voertuigen (1971-heden).

Ook waren er voertuigreplica’s, gemodificeerde auto’s, speciaal uitgevonden auto’s, Volkswagen-voertuigen, Amerikaanse auto’s, Jaguar-Daimler en Minis te zien.

De exposities zijn verdeeld over 5.000 vierkante meter ruimte met de tentoonstellingshal ingericht in Havana-stijl in een zoete themakleur gemarkeerd door de Pastel Car.

De organisatie sprak van een succesvolle expositie en hopen volgend jaar weer alle eigenaren van deze prachtige vehikels te strikken voor de 44ste expositie van 2021.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post