DE KINDEREN WAREN NIET VERDOOFD, ZEGT DE PREMIER

0
451

~ALS EEN LAM TER SLACHTBANK GELEID WORDEN~

(Weerloos zijn)


BANGKOK:- Premier Prayuth ontkent dat de voetballertjes verdoofd werden voor ze uit de grot geëvacueerd werden. Maar ze kregen wel een pilletje om hun zenuwen te kalmeren.Er gingen geruchten in het rond dat de kinderen allemaal verdoofd werden omdat geen van allen konden zwemmen, laat staan duiken. Drie tot vijf uur zwemmen in het pikkedonker is een nogal traumatische ervaring, dus zouden de kinderen verdoofd zijn.

Na de wekelijkse kabinetsbijeenkomst ontkende de premier dat ten stelligste. Hij zei wel dat de kinderen een pilletje kregen om de zenuwen te kalmeren. Dat zou een pil zijn die je zonder recept bij de drogist kan kopen.

De premier was er trots op dat de reddingsactie een groot succes is geworden, dankzij de Thaise en buitenlandse inzet. “We hebben de kinderen laten duiken naar de veiligheid, tegen advies omdat niet te doen. En we hebben dat met succes gedaan. Daar kunnen we trots op zijn.”

De premier zegt dat officiële dank betuigingen gestuurd zullen worden aan alle regeringen en instellingen die aan de reddingsactie meegewerkt hebben.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Thai PBS