DE HUIZEN OP DE DOI SUTHEP VORMEN EEN WAAR RISICO BIJ NATUURRAMPEN IN CHIANG MAI

0
371

~ELK HUISJE HEEFT ZIJN KRUISJE~

(Overal zijn er wel problemen)

CHIANG MAI:- Er zijn zorgen gerezen inzake de controversiële bebouwing op de hellingen van Doi Suthep in Chiang Mai. Thaise bouwingenieurs wijzen er nu op dat de huizen die voor hofbeambten op de steile hellingen gebouwd zijn voor potentiële rampen zouden kunnen zorgen.

De bebouwingen vormen op het controversiële stuk terrein “significante risico’s voor natuurrampen”, het terrein waar residenties van rechtbanken aan de voet van Doi Suthep Mountain in Chiang Mai werden gebouwd. Een team van deskundigen hadden eerder deze week besloten om een inspectie ter plaatse uit te voeren.

“Ze moeten snel worden ontmanteld om de weg vrij te maken voor herstel van het milieu”, zei professor Chuchoke Aryupong, zijnde het hoofd van het Center of Excellence in Natural Disaster management van Chiang Mai University, gisteren.

Hij was één van de experts die dinsdag het terrein inspecteerde met leden van het Engineering Institute of Thailand (EIT).

Gerechtsambtenaren waren van plan de bebouwingen als woningen te gebruiken, maar vanwege sterke protesten van de mensen uit Chiang Maien milieuactivisten is er door de tussenkomst van de regering afgesproken dat de gebouwen niet zullen worden gebruikt.

Chuchoke zei dat dat er zelfs met weinig regen, er duidelijke erosie op de locatie te zien was.

“Dit komt omdat de natuurlijke omgeving is veranderd voor de constructie. Als het land werd achtergelaten zoals het al lang jarenlang bij lag, zou de bodemtextuur steviger zijn geweest.

Hij zei dat er een risico bestond op aardverschuivingen en instorting van de structuur en omdat het gebied werd omgeven door weelderige bossen, was er ook het risico van bosbranden.

Bunchong Somboonchai, een docent aan de Maejo University, zei dat er een enorme hoeveelheid slib van de site naar de nabijgelegen waterwegen was gestroomd, wat schadelijk was voor de lokale omgeving.

“Er staan op het moment vele verwelkte takkenloze bomen,” zei hij.

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Thaiger