DE HEMELSLUIZEN BOVEN THAILAND BLIJVEN VOORLOPIG NOG EVEN OPEN STAAN!!!

0
429

~UW WEERBEER VERTELT……..!~


BANGKOK:- De meeste regio’s van Thailand zullen naar verwachting gebukt blijven gaan onder zware regenval, waarbij de autoriteiten de zaak nauwlettend in de gaten houdt om eventuele rampen proberen te voorkomen.

In deze periode zijn er voortdurend natte omstandigheden voorspeld in de noordelijke, centrale, oostelijke en zuidelijke regio’s van het land, dit als gevolg van de versterkende zuidwestelijke moesson over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand, welke is gekoppeld aan het effect van de zuidoostelijke winden die over het oosten en het lagere noordoosten razen.

De verwachting is dat de golven in de Andamanse Zee en twee meter in de Golf van Thailand een hoogte zullen gaan bereiken van 2-4 meter. Aan scheepsexploitanten is opgedragen om voorzichtig op zee te zijn terwijl kleine boten nog een dag in de haven moeten blijven.

Er worden zware buien worden verwacht in 38 provincies, waaronder Chiang Rai, Chiang Mai, Tak, Sukhothai, Phitsanulok, Phetchabun, Ratchaburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Rayong, Chanthaburi, Trat, Surat Thani, Krabi, Phuket, Trang, Songkhla evenals Bangkok en de omgeving.

Volgens het tijdelijk crisiscentrum heeft onophoudelijke regen veel belangrijke rivieren in het hele land doen opzwellen. De risicovolle rivieren die momenteel het risico lopen buiten hun oevers te treden zijn: de Nan-rivier in de Nan-provincie, de Khwae Noi en de Khwae Yai-rivieren in Kanchanaburi, de Nakhon Nayok-rivier in Nakhon Nayok en de Prachin Buri-rivier in Prachin Buri.

Ondertussen hebben zes reservoirs een opslagcapaciteit van meer dan 80% van de capaciteit bereikt, namelijk Nam UnDam in de provincie Sakon Nakhon, de Kaeng Krachan-dam in Phetchaburi, NaruebodindrachintaReservoir in Prachin Buri, de Vajiralongkorn-dam in Kanchanaburi, de Khun Dan Prakan Chon-dam in Nakhon Nayok en de Lam Takhong-dam in Nakhon Ratchasima. De verantwoordelijke autoriteiten passen de waterlozingen voortdurend aan in overeenstemming met de voorspelde regen.

Informatie en bron:
Illustraties: foto’s Phuket
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa