Home Featured DE GRIEP HEERST WEER IN THAILAND

DE GRIEP HEERST WEER IN THAILAND

0
DE GRIEP HEERST WEER IN THAILAND

~KOUD IN DE BOTTEN~

(Een griepje hebben)


BANGKOK:- Meer dan 67.000 hebben in de periode van 1 januari tot 15 augustus griep gehad. 10 er van overleden aan de ziekte, volgens dr. Jesada Chokedamrongsook, directeur van de afdeling besmettelijke ziektes.De meeste mensen die groep kregen waren in de leeftijdsgroep 15-24 jaar, gevolgd door 10-14 jaar en 25-34 jaar. De top vijf provincies waar u de meeste kans op een griepje loopt zijn Rayong, Bangkok, Chiang Mai, Chanthaburi en Lamphun.

Dr Jesada verwacht dat deze maand meer gevallen gemeld gaan worden, hetgeen normaal is zo midden in het regenseizoen. En inderdaad, B. Botje zit aardig te snuiten terwijl hij dit voor u tikt. Vooral, zegt Jessada, in grote groepen (scholen, exposities, in vliegtuigen) is de kans op besmetting heel erg groot.

Hij adviseert het publiek om voorzorgsmaatregelen te treffen, zoals het dragen van mondmaskers, handen regelmatig wassen met water en zeep, en probeer mensen te vermijden die hoesten en proesten.

Groter risico lopen mensen met diabetes, hartklachten, astma, ouderen en kinderen onder de twee jaar. Mocht u het bokje zijn, drink dan veel vocht (water), rust uit en eventueel ga naar de dokter. Realiseer u dat met medicamenten een verkoudheid maar een week duurt, en zonder medicamenten toch zeker zeven dagen! Er is namelijk geen kuur tegen de griep, enkel symptoombestrijding.

Bron: Thai PBS