DE GEMEENTE PATTAYA ZET VRAAGTEKENS BIJ DE HOEVEELHEID AFVAL WELKE DE STAD PER DAG PRODUCEERT

4
580

~VUILE BOTER, VUILE VIS~

(Zonder goed gereedschap kan men zijn taak niet goed volbrengen)


PATTAYA:- De gemeentelijke autoriteiten van Pattaya hebben de Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO) gevraagd na te gaan hoeveel afval er feitelijk elke dag in het toeristische kustplaats geproduceerd wordt, dit onderzoek zou gestart zijn nadat een private afvalophaaldienst in de stad deze gegevens aan het gemeentebestuur kenbaar hadden gemaakt bij het aanbieden van een meerderjarig samenwerkingscontract.

Volgens de cijfers van het afvalverwerkingsbedrijf produceert de stad elke dag 450 ton afval. Omgekeerd zou dit betekenen dat de hoeveelheid afval met 10 procent is toegenomen in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar.

“We weten niet of dat inderdaad het geval is”, zei gemeenteraadsvoorzitter Anan Angkhanawisan in de “Bangkok Post”.

Elk jaar collecteert het stadsbestuur meer dan 300 miljoen baht op voor afvalverwerking. Het afvoeren van een ton afval kost gemiddeld 1.600 baht. Anan benadrukte dat de stad een groot financieel verlies zou lijden als deze aantallen afvalbestanden juist waren.

Op dit moment is bij het afvalbedrijf één persoon verantwoordelijk voor het controleren van de dagelijkse hoeveelheid afval. De werknemer zou verzekerd hebben dat het bedrijf een geautomatiseerd systeem gebruikte om de exacte hoeveelheid afval te meten en datamanipulatie te voorkomen, aldus Anan.

De NCPO moet nu duidelijkheid boven water toveren. Als de cijfers lager zijn, moet het budget voor de budgettering van afvalstoffenbeheer dienovereenkomstig worden aangepast.

Informatie en bron:
Illustraties: Photostock
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Der-farang

4 REACTIES

  1. Valt Jomtien ook onder Pattaya? Dan weet ik nog wel wat afval te liggen op 2nd road en de soi naar de Sands. Kunnen ze de cijfers wellicht kloppender maken,

    • Haha, kijk maar bij ons in de Soi van Thapparay Road, je weet niet wat je ziet, maar wel elke maand trouw de 40 Baht voor afvalverwijdering ophalen, die schurken +5555

  2. Nou ik geef de jongens van de vuilniswagen ierder jaar nieuwjaar een goed gevulde envelop en nog wat voor hun vrouwen.
    Kan alles buiten zetten bij grof vuil ze nemen alles me alleen een keer zet ik mijn vrouw bij grof vuil die namen ze niet mee 555555.

Comments are closed.