DE GEMEENTE BANGKOK NEEMT HET BACC NIET OVER …. MAAR ….

0
219

~ALS HET GELD OP IS, IS HET KOPEN GEDAAN~

(Zonder liquide middelen zijn er geen uitgaven meer mogelijk)


BANGKOK:- Een paar uur nadat bekende artiesten lieten weten dat ze het plan van de gemeente om het Bangkok Art and Cultural Centre (BACC) over te nemen niet zagen zitten, gaf de gemeente toe. Dat berichtte we u gisteren. 

De gemeente wilde het centrum overnemen, en het veranderen of aanpassen in een ‘co-werkomgeving’, wat dat moge zijn. De gouverneur Aswin Kwanmuang zegt dat druk van de bevolking om het centrum open te houden de doorslag heeft gegeven. Dat gaat niet gebeuren tot het einde van het huurcontract in 2021.

“Ik ben niet koppig. Als iets voorstel dat wordt afgewezen door de bevolking, dan stop ik,” zegt Aswin. Hij zegt dat de gemeente een overeenkomst heeft met het BACC dat hun toestaat om het centrum zelf te beheren. “Als de tijd daar is, dan gaan we weer met hun in gesprek. Wie weet wat de [volgende] gouverneur dan zegt?”

Maar de burgervader heeft andere middelen ter beschikking om zijn wil door te drukken. Hij heeft heeft de geldkraan dichtgedraaid. In het verleden ondersteunde de gemeente het centrum met vele miljoenen.

Op vrijdag stelde Aswin voor om het BACC over te nemen, en het te veranderen in een werkruimte door de ruimte te vullen met tafels en stoelen. dan kunnen studenten daar hun huiswerk maken of zo.

BACC directeur Pawit Mahasarinand is bang dat Aswin’s originele plan nog steeds kan worden uitgevoerd. De termijn van de directie en de raad van bestuur van het BACC loopt af. Wie in de directie of de raad komt bepaald de gouverneur van Bangkok. Aswin, dus. Het is best mogelijk (zeg maar: zeer waarschijnlijk) dat hij die plaatsen opvult met medestanders. Pawit is bang dat het centrum een financiële dood zal sterven nu de gemeente de geldkraan heeft dicht gedraaid.

Aswin zegt dat de voorgestelde overnamen van het BACC niets te maken heeft met dissidenten het zwijgen op te leggen. Het BACC was de achtergrond voor verschillende demonstraties tegen het militaire bewind na de coupe.

Informatie en bron:
Illustraties: Coconuts
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod