DE EU WIL DAT THAILAND SNEL DE VERKIEZINGSUITSLAG BEKEND MAKEN

0
310

~HORA RUIT~

(de tijd vliet snel)


BRUSSEL – De Europese Unie hoopt dat de Thaise verkiezingscommissie in staat zal zijn om de resultaten van de verkiezingen bekend te maken, zodra de stemmen geteld zijn, en om alle onregelmatigheden te rapporteren en transparant op te lossen.

De EU woordvoerder zei dat de verkiezingen van 24 maart een grote stap naar democratisch bestuur is.

“Als Europese Unie kijken wij uit naar de formatie van een regering die het electoraat vertegenwoordigd. Wij staan gereed om een diepere relatie te bouwen met die nieuwe regering.”

De Future Forward partij eistte dat de verkiezingscommissie informatie geeft over de stembiljetten gebruikt op de stembureau’s zodat het publiek en de politieke partijen kunnen controleren dat de verkiezingen eerlijk en transparant verlopen zijn.

Klaikong Waithayakarn, de partij secretaris, zei dat zijn partij dit eist, op grond van de Recht op Informatie Wet.

Hij voegde er aan toe dat zijn partij wil weten hoeveel kiezers er gestemd hebben op elk stembureau, het aantal ongeldige stemmen, en het aantal stemmen uitgebracht op elke kandidaat.

Hoeevel Future Forward partij heeft meer zetels gewonnen dan verwacht, zei Klaikong dat zijn partij een hoop klachten gekregen heeft over mogelijke onregelmatigheden.

Thai PBS World