DE ENTERTAINMENT SCÈNE VAN PATTAYA KRAAKT VAN ELLENDE NU ER 30% MINDER EUROPEANEN NAAR DEZE KUSTPLAATS KOMEN

4
534

~ALSOF JE EEN EMMER LEEGGOOIT~

(Alsof het niets is)


PATTAYA:- Een vooraanstaand toerismebedrijf uit deze kustplaats heeft bevestigd wat veel bewoners van Pattaya al lang vermoedden.

De dagen dat Europeanen in grote getale Pattaya bezochten voor de entertainmentindustrie zijn verdwenen.

De kracht van het baht, alternatieven om elders het vertier te zoeken en de opkomst van het Chinese en het nu aanwezige Indiase toerisme laat een duidelijke verschuiving zien van wie er naar Pattaya komt en wat ze daar doen.

Maar desondanks alles is nog geen doem en somberheid, Pattaya heeft het potentieel om terug te stuiteren.

Dit liet de secretaris van de Entertainment Industry and Tourism Association van Pattaya, khun Damrongkiat Phinitkarn aan de redactie van Sophon TV weten en gaf een aantal openhartige en vernietigende statistieken over het laagseizoen in Pattaya dit jaar.

Hij vertelde dat vergeleken met vorig jaar er dit laagseizoen tussen de 20 en 30% minder toeristen zijn. Hij zei dat het voor iedereen duidelijk was, de bierbarren, nachtclubs, pubs en andere bars zijn bijna leeg.

Europeanen komen niet meer vanwege de kracht van het baht en andere factoren zoals concurrentie elders. Khun Damrongkiat zei dat hoewel dit een lange termijntrend was en dat de Chinese reisgroepen hun plaats hadden ingenomen, nu ook werden bedreigd.

Gebeurtenissen zoals de boottragedie in Phuket en een aanval op het vliegveld van Don Muang op een Chinese man zijn rampzalig gebleken. Het Chinese toerisme is dan ook aanzienlijk lager in Pattaya.

Hij accepteerde dat de Chinese FIT reizigers, de zogenaamde Free Independent Travellers die hun eigen vluchten en accommodatie boeken in plaats van te vertrouwen op groepsrondleidingen wel iets was toegenomen.

Nieuwe trends zorgden voor een opkomst van de Indiërs die Pattaya bezoeken, zei hij, maar ondanks enkele bezoekers uit Europa was het duidelijk dat Russen en Europeanen over het algemeen niet langer in grote aantallen kwomen om de entertainmentindustrie in stand te houden.

Olleke Bolleke merkt op dat velen mensen in Pattaya verkondigen dat Chinese reizigers geen grote voorstanders zijn van de entertainmentindustrie, met name de bierbars en -clubs. Het zijn allemaal toeristen van het kaliber:

KIJKE KIJKE, NIET KOPEN

Dit terwijl sommigen betwijfelen of Indiërs wel de koopkracht hebben om een ​​verschil te maken.

Khun Damrongkiat maakte echter een paar opmerkingen van optimisme voor de toekomst. De nabijheid van Pattaya’s tot luchthavens zoals Suvarnabhumi en U-Tapao en de ervaring met het organiseren van festivals en activiteiten om toeristen binnen te brengen, zorgen voor enige enthousiastste toekomst.

En de komende ontwikkeling van de EEG (Eastern Economic Corridor) zou Pattaya helpen haar positie in het toerismelandschap van Thailand te behouden, zij het met een enorm veranderde samenstelling van toeristische bezoekers.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Sophon TV
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Sophon TV

4 REACTIES

 1. Het probleem is de arrogante corrupte politie. Die vinden het hun taak om toeristen te pesten. Vroeger stonden ze aan de kant vd toerist, nu is dat totaal anders

 2. Ik denk dat de waarde van de Thaise bath een grote rol speelt met het wegblijven van toeristen.
  De prijzen zijn soms te vergelijken met die van Nederland!!!!
  Niet alles natuurlijk maar het gaat hard die kant op.
  Als de bath weer richting de 42..45 gaat komen de toeristen misschien wel weer terug.
  Ik kom zeker terug naar jomtien de volgende maand.
  Kijken hoe stil het is.
  Elk nadeel heeft zijn voordeel!!!!

 3. Hallo allemaal ik kom al sinds 2010 in Thailand op vakantie en dan voornamelijk omgeving Pattaya ….daar wonen mijn vrienden namelijk.
  En het is/was daar the place to be voor de mannen,laten we eerlijk zijn.
  Maar Thailand is denk ik bezig( om de grote bezem door voornamelijk Pattaya te halen…om zo van het voor veel farangs die nog nooit Thailand hebben bezocht!!! ) van het negatieve beeld te laten verdwijnen.!!

  Om zo makkelijker denkt men…. om complete gezinnen naar Pattaya te lokken. Dit doen ze voornamelijk ook om de Thaise Bath flink omhoog te schoppen zodat ook eventuele oude woonachtige buitenlanders daar weg te krijgen,zodat het niet meer uit te houden is met hun pensioentje.

  Daarna is de missie geslaagd en begint hèt nieuwe leven van Pattaya….let maar op mijn woorden Gr Henry

 4. Het is hoog tijd dat de grote schoonmaak van Pattaya uitgevoerd wordt. Wat een drama is deze stad. Het zou een zegen zijn als de families hier weer rustig vakantie kunnen vieren.

Comments are closed.