DE EGAT VERWACHT EEN HOGERE PIEK IN HET STROOMVERBRUIK DOOR HET VERWACHTE HETE ZOMERSEIZOEN

0
208

~ALLE ZEILEN BIJZETTEN~

(De uiterste best doen om iets toch te bereiken)


THAILAND:- De Electricity Generating Authority van Thailand (Egat) schat dat het stroomverbruik eind april en begin mei zou uitkomen op 29.000 megawatt (MW), wat twee procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar.Het agentschap heeft inmiddels maatregelen getroffen om te zorgen voor een stabiele en evenwichtige elektriciteitsvoorziening te midden van de aanhoudende zomerhitte.

De adjunct-gouverneur van de Egat, khun Rerngchai Kongthong vertelde te verwachten dat de vraag in Bangkok en de vijf provincies in de omgeving zou oplopen tot 10.500 MW tijdens deze hete periode.

Alle elektriciteitscentrales van Egat – evenals haar netwerk van particuliere IPP-fabrieken (Independent Power Producer) en SPP (Small Power Producer) – kregen de opdracht om onderhoudswerkzaamheden alleen uit te voeren indien nodig is en om geen onnodige wijzigingen in de zomer door te voeren ( Maart-mei), zo verklaarde hij.

Deze zomer bedroeg de capaciteit van de back-up / reservekrachtcentrales 30 procent, wat voldoende is om met noodsituaties om te gaan, zei hij.

“Iedereen kan erop vertrouwen dat Egat ervoor zorgt dat de opwekking en levering van systemen om aan de eisen te voldoen”, zei hij terwijl hij iedereen aanspoorde om energie te besparen door onnodig energieverbruik te verminderen.

Het officiële zomerseizoen van Thailand begon op 21 februari en er is voorspeld dat het kwik zou pieken rond 42-43 graden Celsius in de provincies Mae Hong Son, Lampang, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Nakhon Sawan en Kanchanaburi, terwijl het zuiden van Thailand en Bangkok temperaturen van om en nabij de 39 graden Celsius mogen verwachten.

Bij warm weer blijven mensen binnenshuis en zetten ze hun airconditioners en andere koelapparatuur aan, wat bijdraagt ​​aan de stijging van het stroomverbruik.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation