Home Algemeen DE DRUGSHANDEL OP HET THAISE INTERNET TIERT WELIG, DE POSTBEDRIJVEN MOETEN DE CONTROLES OP PAKKETTEN HOGER OPSCHALEN

DE DRUGSHANDEL OP HET THAISE INTERNET TIERT WELIG, DE POSTBEDRIJVEN MOETEN DE CONTROLES OP PAKKETTEN HOGER OPSCHALEN

0
DE DRUGSHANDEL OP HET THAISE INTERNET TIERT WELIG, DE POSTBEDRIJVEN MOETEN DE CONTROLES OP PAKKETTEN HOGER OPSCHALEN

~GÉÉN DEUK IN EEN PAKJE BOTER KUNNEN SLAAN~

(Weinig of geen kracht hebben om op te treden)


THAILAND:- Een voormalige officier van de Thaise antidrugsbrigade heeft de bel geluid over het feit dat er een grote toename is van drugs die via online internetgroepen aan de Thaise bevolking en buitenlanders verkocht wordt en vervolgens per post worden bezorgd.

Politie kolonel Samran Nuanma vertelde tegen de media dat pakketbezorgers meer zouden moeten doen om de pakketten te controleren en zouden vragen moeten stellen voordat ze de pakketten aannemen om aan klanten leveren.

Er hebben zich de laatste tijd verschillende gevallen voorgedaan waarbij mensen in de problemen kwamen voor het ontvangen van pakketten die later drugs bleken te bevatten.

Het Thaise postbedrijf heeft onlangs uitgebreide richtlijnen uitgegeven voor de mensen om te voorkomen dat ze het betrokken raken en slachtoffer worden van dergelijke verzendingen.

Kolonel Niwat Phunguthaisri zei dat het landschap van de drugshandel sinds 2007 is veranderd sinds de opkomst van moderne technologie met smart phone en app’s gebruik.

Terwijl de politie en het leger diverse controles op de weg uitvoeren, komen de drugsautoriteiten nu voor een heel ander gevecht tussen dealer en klant te staan.

De handel op internet tiert welig zodat de overheid héél snel de handhaving moet veranderen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News