Home Algemeen DE DIEFSTAL VAN 12 MILJOEN BAHT AAN HORLOGES EN GOUD LEIDT NAAR CHINA

DE DIEFSTAL VAN 12 MILJOEN BAHT AAN HORLOGES EN GOUD LEIDT NAAR CHINA

0
DE DIEFSTAL VAN 12 MILJOEN BAHT AAN HORLOGES EN GOUD LEIDT NAAR CHINA

~IEMAND OP DE HIELEN ZITTEN~

(Iemand bijna te pakken hebben)


BANGKOK:- Vorige week heeft mijn collega, B. Botje uit Bangkok al een stukje geschreven omtrent de diefstal van 12 miljoen baht aan horloges en goud uit een kluis in Klong Jan, Bangkok. De politie heeft vanmorgen laten weten dat ze de daders op de hielen zitten.

Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat afgelopen vrijdagavond twee mannen een taxi van de Wat Thep Lila naar het huis van het slachtoffer, een adviseur van de Marshalleilanden in Soi Yothin Pattana hadden genomen.

De taxichauffeur kreeg een mondelinge routebeschrijving via een mobiele telefoon van iemand die volgens hem een ​​Chinees man was die Thais kon spreken.

Hij kreeg telefoon in de auto aangereikt en zou instructies hebben gekregen om binnen een uur terug te komen om zijn passagiers weer op te halen.

De politie ontdekte later waar de verdachten in de buurt van hun taxi-pick-up verbleven. De politie meent dat de daders naar China zijn gevlogen, terwijl een dader zich nog in Thailand zou bevinden.

Rechercheur, khun Charnthep Sisawech, die met deze zaak belast is, vertelde dat hij weet wie de dieven zijn.

De recherche onderzoeken gaan door bij de immigratiedienst en douane bij Suvarnabhumi om te zien of de waardevolle spullen in het vliegtuig zaten. Ze willen weten of de daders op het vliegveld geröntgend zijn.

De omvangrijke diefstal van 12 miljoen Baht bestaan uit 28 Rolex-horloges en 2 kilo goud.

De politie zal op kort termijn bij hun Chinese collega’s
arrestatiebevelen uitgeven, zodat de daders in China aangehouden kunnen worden.

Informatie en bron:
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TNA