DE DICHTE SMOG VERTRAAGT HET VLIEGVERKEER RONDOM MAE HONG SON EN HET CENTRUM VAN NAN IS VERSTIKKEND!

0
436

~WIE ZICH UIT DE ROOK HOUDT, ZAL ZICH NIET BRANDEN~

(Wie zich niet in gevaarlijke situaties begeeft, zal niets overkomen)


MAE HONG SON:- Deze morgen kwamen er alarmerende berichten dat de zichtbaarheid op de luchthaven van Mae Hong Son in ernstige mate verstoort is, zodat een uit Chiang Mai afkomstige vlucht om 07:30 uur moest worden tegengehouden, twee uur lang was het luchtruim rondom Mae Hong Son gesloten.

Het PM10 niveau van kleine stofdeeltjes in de lucht in deze meest noordelijke provincie bereikte 148 microgram per kubieke meter, ruim boven de 120 microgram boven die als veilig wordt beschouwd om te kunnen ademen.

Afgelopen Zondag was het PM10 niveau op 129 mg, maandag op 147 en op dinsdag op 133, zo was te lezen op de website voor mistbewaking rapportage (air4thai.pcd.go.th) van de afdeling Pollution Control.

Het niveau in het Mae Chaem district in Chiang Mai lag deze morgen op 147 mg en in Muang Nan 174 mg.De bosbranden, die aangewezen worden als de belangrijkste oorzaak, blijven in de verschillende gebieden van Mae Hong Son voorkomen, waar steile bergen de inspanningen voor brandbestrijding belemmeren of blokkeren.

De branden zijn soms zo ver weg afgelegen, dat deze alleen maar aan zichzelf overgelaten worden om zichzelf te verbranden.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: The Nation