DE CHAUFFEURS VAN DE RODE SONG THAEWS IN CHIANG MAI PROTESTEREN TEGEN DE GRAB TAXI’S

0
365

~ALS EEN STIER OP EEN RODE LAP REAGEREN~

(Overdreven reageren)


CHIANG MAI:- De veldslag die de oorlog die het lokale openbaar vervoer in Chiang Mai domineert, staat vandaag op de agenda (1 juli 2019), waarbij de chauffeurs van de Rode Minibusjes een massaprotest plannen tegen de groeiende populariteit van taxi’s van Grab, zo meldde onze verslaggever ter plaatse.

Khun Bunniam Boontha, de vertegenwoordiger van de coöperatie van de rode minibusjes, zoals deze ook genoemd worden, vertelde dat ze van plan ware om hun 2.400 leden in een massaprotest te verzamelen.

Onze verslaggever kon niet achterhalen hoe of waar het protest zou kunnen plaatsvinden of dat het de bedoeling was om sommige straten in Chain Mai te blokkeren.

Vorige week liet de Thaise regering weten dat ze op zoek was naar een wijziging van de Land Transport Act om de nieuwere rittendiensten in het kader van haar wetgeving te bedenken, waardoor andere vervoersdiensten zoals legaal zouden worden.

De afdeling vervoer over land heeft laten weten dat het zou kijken naar het legaliseren van Grab Taxis en het gesloten online systeem met de app voor het boeken en volgen van betaalde ritten.

Wordt vervolgd !!!

Olleke Bolleke in Noord Thailand