DE CENTRAL PATTANA GROEP LAAT THAILAND’S GROOTSTE OUTLET MALL ONDER DE ROOK VAN VLIEGVELD SUVARNABHUMI VERRIJZEN!

0
447

~IK ZIE DE STERREN TWINKELEN~

(Ik ben positief en optimistisch)


BANGKOK – Het Thaise retailconglomeraat Central Group bouwt het grootste outlet-winkelcentrum van het land in de buurt van Suvarnabhumi International Airport in Bangkok, met het oog op de toestroom van toeristen en de opkomst van de lokale middeninkomensconsumenten.

Een boeddhistisch standbeeld voor het Central World-winkelcentrum in Bangkok dat wordt schoongemaakt. De Central Group bezit een groot aantal retailers.

Het 160.000 m² grote complex, Central Village geheten, biedt plaats aan meer dan 235 winkels die merkproducten met korting verkopen en een hotel met 200 kamers, Central Pattana,, zo heeft de beursgenoteerde ontwikkelingsarm van de groep dinsdag aangekondigd.

Het complex zal in het derde kwartaal van 2019 worden geopend en de investeringen zullen 5 miljard baht ($ 160 miljoen) bereiken.

Het bedrijf beweert dat Central Village het eerste outlet-winkelcentrum in het land is dat zich zal richten op hoogwaardige internationale merken, hoewel het niet heeft onthuld welke. Er werd gezegd dat de goederen met 35-70% korting op de normale detailhandelsprijzen zullen worden verkocht.

Een illustratie van het geplande outletcenter Central Village vanwege de opening in 2019

Central Pattana Chief Development Officer Wallaya Chirathivat vertelde de verslaggevers dinsdag dat het bedrijf van plan was een outlet-winkelcentrum te bouwen zoals Japan Gotemba Premium Outlets. De in de VS gevestigde outlet mall-exploitant The Outlet Company is ingehuurd als consultant voor de ontwikkeling.

“We bouwen een nieuw winkelplatform dat zal inspelen op de groeiende trend in Azië van mensen die houden van wereldberoemde merken, gedreven door hun toenemende koopkracht,” zei Wallaya.

De locatie is 10 minuten. rijden van Suvarnabhumi en 45 minuten. rijden van het centrum van Bangkok. Van toeristen wordt verwacht dat zij 35% van het verwachte jaarlijkse klantenverkeer van 6 miljoen vertegenwoordigen. De Chinezen en de Russen, die in het buitenland geneigd zijn luxe goederen te kopen vanwege hoge importtarieven thuis, zullen de belangrijkste doelen zijn, zei Wallaya. Thailand verwelkomde in 2017 een recordhoogte van 35 miljoen toeristen, dankzij een enorme toestroom van Chinese reizigers

Central Village wordt het eerste volwaardige outlet-winkelcentrum onder de Central Group. “Dit is het laatste puzzelstukje dat ons portfolio compleet maakt en ons als een wereldspeler presenteert”, aldus Wallaya.

De groep exploiteert nu winkelcentra, warenhuizen, Family Mart-winkels, Tops-supermarkten en Power Buy-elektronicawinkels.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotosStock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Asia.nikkei.com