BURGERLUCHTVAARTAUTORITEIT VAN THAILAND DRINGT ER BIJ DE REGERING AAN OM VOORT TE MAKEN MET DE BESLISSING VAN TERMINAL 2 SUVARNABHUMI

0
197

~DAAR MOET DE SCHOORSTEEN VAN ROKEN~

(Dat moet de inkomsten voortbrengen. Daar moeten we van bestaan)


SAMUT PRAKAN:- De burgerluchtvaartautoriteit van Thailand heeft er gisteren bij de nieuwe regering op aangedrongen om de aanleg van de tweede terminal op de luchthaven Suvarnabhumi te bespoedigen. Dit als waarschuwing dat een verdere vertraging van invloed zal zijn op het toerisme.

Dit liet de directeur van het CAAT, khun Chula Sukmanop weten nadat het bouwplan van 42 miljard baht was stopgezet.

“Een verdere vertraging zal van invloed zijn op het management van de luchthaven,” zei hij.

Zijn mening verschilde met die van het Ministerie van Transport en de Nationale Economische en Sociale Ontwikkelingsraad (NESDB), die het project vorige maand in de ijskast zette omdat het niet “compatibel” was met andere infrastructuurontwikkelingsprogramma’s.

De ambtenaren van vervoer en de denktank van de Thaise overheid hebben eerder het plan opgeschort nadat het nieuwe ontwerp sterk verschilde van het originele masterplan dat meer dan tien jaar geleden werd ontworpen.

In het oorspronkelijke plan zou de nieuwe terminal die bekend staat als T2 in het zuidelijke gedeelte van de luchthaven worden gebouwde dat is bijna 10 kilometer van de momenteel gebruikte hoofdterminal in het noorden.

In het herziene plan zal de tweede terminal zich in een ander gebied bevinden. De terminal van 42 miljard baht zal in de buurt van de bestaande terminal worden gebouwd en er zal een monorail van 500 meter worden gebouwd om passagiers van de hoofdterminal naar de tweede terminal te brengen.

De secretaris voor vervoer, khun Chaiwat Thongkamkoon heeft erop aangedrongen dat het project zal worden gebouwd, maar Airports of Thailand Plc (AoT), die Suvarnabhumi exploiteert, moet een nieuwere en uitgebreidere ontwerpplannen indienen.

“Het zal uiteindelijk afhangen van het Ministerie van Verkeer en de NESDB,” zei Chula, toevoegend dat de CAAT niet bevoegd is om deze beslissing te nemen.

Suvarnabhumi, dat in 2006 werd geopend, is ontworpen om 40 miljoen passagiers per jaar te bedienen, maar dat aantal is inmiddels gestegen tot 70 miljoen.

Vorig jaar stond de teller van het aantal binnenlandse en internationale passagiers op 162 miljoen, dit jaar zal dit naar verwachting de 180 miljoen bereiken, aldus de CAAT-chef.

De AoT moet vele diensten bij Suvarnabhumi digitaliseren en beter beheren om de overbevolking op de lange termijn te helpen verlichten, zei Chula.

Identiteit’s scan systemen moeten worden geïnstalleerd bij incheckbalies om het proces van het onderzoeken van passagiers te versnellen. Het huidige proces eindigt vaak als een knelpunt op het immigratiecontrolegebied, zei hij.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post