DE BURGEMEESTER VAN PATTAYA HEEFT GROOTSE PLANNEN VOOR KOH LARN

5
398

~DE MENS WIKT MAAR GOD BESCHIKT~

(Mensen maken allerlei plannen, maar het is niet aan hen of dat ook gebeurt)


PATTAYA:- De nieuwe burgemeester van Pattaya, majoor Pinit Maneerach is van plan om van Koh Larn een waar paradijs te maken

Hij zei, dat hij graag wilde dat de toeristen uit binnen- en buitenland voor langere tijd naar Koh Larn gaan. Met de speedboot kunnen toeristen met ongeveer 15 minuten op het eiland terwijl als men de afstand met de ferry zou willen overbruggen,dan zou men er 45 minuten overdoen.

Het eiland heeft witte stranden en prachtige koraalriffen voor snorkelaars. De burgemeester oreerde met: waar kunt je zo dicht in de buurt op een naburig eiland plezier hebben, met muziekinstrumenten spelen en nog veel meer.

Zo maakte de burgemeester zijn grote plannen kenbaar aan verslaggever Urasin Khantaraphan van het Duitse Pattayablatt kenbaar.

Om het nog aantrekkelijker te maken moest Chaowalit Praditpruk, de waarnemend directeur van eilandkantoor Koh Larn de ambtenaren uit Pattaya op het eiland rondleiden en de vele mogelijkheden die het eiland biedt aan hen kenbaar maken.

Nu is het nog steeds zo dat elke woensdag, de parasols en ligbedden schoongemaakt moeten worden en moeten tractoren het 650 lange strand van Samaesarn Beach opkuisen. Dit zou slechts één van de eerste stappen zijn om van Koh Larn een paradijsje te maken, maar er moet nog véél meer gebeuren volgens de burgemeester.

Informatie en bron:
Foto: Urasin Khantaraphan
Re-writer: Olleke Bolleke
Bron: Pattayablatt

5 REACTIES

    • Wat deze man wil is massatoerisme naar het eiland dat al kampt met bergen afval. Het beetje koraal in front in de zee wordt verder vertrapt en met bouwen van nieuwe resorts stijgt de hoeveelheid afvalwater dat in de zee wordt geloosd. Kwestie van tijd dat het water en strand net zo vies zijn als Pattaya Beach. Thailand zou lessen moeten leren over de afbraak van het onderwaterleven door massatoerisme maar denkt alleen maar aan de bahtjes. Koh Samet kende 15 jaar terug een gezonde koraalpopulatie in de baai Vong Du beach. Door als een gek resorts te bouwen die direct in de zee loosden is het water vervuild en het koraal met de koraalvissen verdwenen. En zo zijn er meer eilanden in Thailand. Ook Ko Phi Phi heeft nu zo zijn problemen. In Philippijnen werd vijf jaar terug het water rondom het meest bezochte eiland regio Aklan verklaard als ongeschikt voor zwemmen door de vervuiling van de resorts en bezoekers. Er zijn toen strenge maatregelen genomen naar aantal toe te laten bezoekers en waarvan resorts moeten voldoen. Het gaat nu beter maar hier komt gezegde: als het kalf verdronken is dempt men de put. Puerte Galera had een geweldig onderwaterleven totdat de Taiwanezen in grote groepen kwamen die nagenoeg alle koraal vertrapten bij laag tij met een toevloed van banka’s die allemaal hun anker uitwierpen op het koraal. Nu is de hele baai rotsen en steen en hoef je daar niet meer te gaan snorkelen om iets bijzonders te zien. Pangalo Island op Bohol wordt nu massal bezocht en het zeeleven is nog geen schim wat het was 20 jaar. Wel eens afgevraagd hoe het komt dat binnen de baai van Beach Road geen zeevis meer zwemt? Komt door het massatoerisme met zijn vervuiling. Zoals jij zegt allemaal gezeik waar niemand op zit te wachten zeker niet de Thais die snel rijk willen worden en de Hollanders die geen boodschap hebben aan vervuiling van de zee. Want dat is maar bijzaak. Het gaat om je natje en je droogje en wat er verder gebeurt zoeken ze maar uit. Toch?

Comments are closed.