DE BMA VAN BANGKOK ZET EEUWENLANGE THAISE CREMATIES TER DISCUSSIE

0
322

~DAAR MOET DE SCHOORSTEEN VAN ROKEN~

(Het achtergebleven edelmetaal wordt verzameld om de tempel te onderhouden)


De gemeente Bangkok (Bangkok Metropolitan Administration BMA) vraagt nabestaanden geen ‘onnodige voorwerpen’, zoals goud en zilver, dikke dekens of persoonlijke eigendommen van de overledene, in lijkkisten te plaatsen daar die bijdragen aan de smog in de hoofdstad. Ook dienen plastic versieringen op de kist verwijderd te worden alvorens die de oven in gaat.

Vorige week werd Bangkok getroffen door een smog die de veiligheidslimiet overschreed. Een van de bronnen zijn de hoofdstedelijke crematoria. Gisteren bezochten 500 personen, betrokken bij crematies, een seminar over milieuvriendelijke procedures die ze zouden moeten volgen.

Gouverneur Aswin zegt dat de BMA zeventien maatregelen heeft genomen in de strijd tegen smog, waaronder controles van auto-uitlaten en vrachtwagens die bouwmaterialen vervoeren. Om bouwplaatsen dienen hoge schuttingen te staan en de wielen van vrachtwagens waarmee bouwmaterialen zijn aangevoerd, dienen schoon gespoten te worden. Het buitenshuis verbranden van afval is strikt verboden. Voorts worden bomen geplant op plaatsen met veel luchtverontreiniging.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Lodewijk Kuis
Bron: Thailandgek.com