DE BEWONERS VAN KHON KAEN ZWEREN BIJ DE “WONDERBAARLIJKE KRACHTEN” VAN EEN PLASTIC GENEZINGSKAART

0
234

~IEMAND IETS OP DE MOUW SPELDEN~

(Iemand iets wijsmaken)


KHON KAEN:- De bewoners in de noordoostelijke provincie Khon Khaen haasten zich om een ​​plastic kaart te kopen waarvan zij geloven dat ze wonderbaarlijke krachten zou hebben om hun lichaamspijn te verzachten.

De kaart blijkt een grote hit te zijn in Ban Saladin, district Ubonrat, waar mensen graag de 1.100 tot 1.500 Baht kosten vraagprijs willen betalen in ruil voor de belofte van verlichting van pijnlijke medische aandoeningen.  De verkoper Tawee Peer-in beweert dat het stuk plastic ziektes en hun symptomen kan genezen, maar vooral pijnen en kwalen.

Gebruikers krijgen de opdracht om met de kaart op de pijnlijke plek te tikken, een glas water op de kaart te leggen en tot 10 te tellen en vervolgens het water te drinken, of zelfs de kaart in het water te dopen en op te drinken.

Khun Tawee beweerde dat het gebruik van het stuk plastic zijn rugpijn had helpen verlichten, dus registreerde hij zich als een “officiële verkoper” om de kaart te kunnen verkopen. Hij weigerde meer informatie te geven over hoe de kaart wordt verkocht en op de markt wordt gebracht.

Een 66 jaar oude klant Thongsri Wongchaiwat, zei dat ze de kaart kocht nadat een ziekenhuisbehandeling haar rugpijn en water-in-het-oor niet had kunnen genezen. Ze vertelde zich stukken beter te voelenna het plaatsen van de plastic kaart op haar rug, hoewel ze ook medicijnen gebruikt die door het ziekenhuis zijn voorgeschreven. Ze zei dat ze ervan overtuigd was dat de kaart verantwoordelijk was voor 50 procent van haar genezing.

De populariteit van de kaart is verspreid over naburige dorpen, waar bewoners nu een beroep doen op autoriteiten om het ‘miraculeuze plastic’ en de betrokkenen in het bedrijf te onderzoeken.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost
Thailand Bron: The Nation