DE BEWONERS VAN DE SOUTH ROAD PATTAYA OPGESCHRIKT DOOR VALLEND PUIN EN BETON

0
330

~PAARDEN VALLEN OOK WEL EENS OOK AL HEBBEN ZE VIER POTEN (BENEN))

(Iedereen doet wel eens iets verkeerds)


PATTAYA:- De bewoners van de Pattaya South Road schrokken zich in de vroege morgen een hoedje, toen er een onheilspellend geluid was te horen dat zwaarder was dan van zwevende toerist.

De aanwonenden trokken gelijk aan de bel en de gemeentelijke ambtenaren van Pattaya waren er binnen de kortste keren bij om de bouw stil te leggen. De bevolking klaagde dat brokstukken steen en beton naar beneden denderende vanaf het Boutique Pattaya Hotel dat daar illegaal opgetrokken was. De rechtbank had de bouwer bevolen om een aantal etages af te breken.

“Sommige buren in het gebied hadden ons eerder laten weten dat de ontmanteling niet helemaal veilig zou zijn, dus de politie en ambtenaren van openbare werken gingen daarheen en lieten hen onmiddellijk de sloop stopzetten, omdat het onveilig is, “aldus de hoofdcommissaris van politie Pattaya, kolonel Apichai Krobpetch.
“Als ze het niet veilig kunnen werken dan moeten ze onmiddellijk stoppen met slopen.”

Het werk kan weer worden hervat wanneer veiligheidsnetten zijn neergehangen, daarnaast liet de politiecommissaris weten dat als sloop geen veiligheidsinspectie meer doorstaat, zullen de vergunningen subiet worden ingetrokken.

In mei 2016 kreeg het Boutique Pattaya Hotel, van toen 13 verdiepingen hoog, de opdracht om zes illegaal gebouwde verdiepingen te verwijderen. Toen de sloop aanving, gebeurde er regelmatige incidenten zoals deze keer.

De eigenaar van het gebouw nam een andere aannemer aan om het project af te ronden voor 2,7 miljoen baht. De verandering van een sloopaannemer heeft kennelijk niet het beoogde effect gehad bij het tegenhouden van gevaarlijk bouwafval.

De politie en de functionarissen van de gemeente Pattaya hebben de getroffen sub soi, Soi VC, afgeschermd uit veiligheid voor de bewoners en toeristen.

Informatie en bron:
Foto’s: Khaosod
Content: Olleke Bolleke
Bron: Khaosod