DE BEWONERS OP KOH SAMUI MOETEN LIJDZAAM AFWACHTEN HOE “KAI TAK” GENADIG VOOR HEN ZAL ZIJN

0
795

~ZE STAAN ER MEE OP EN GAAN ER MEE NAAR BED~

(Het houdt hen constant bezig)


KOH SAMUI:- De storm low ‘Kai Taik’ bevindt zich momenteel onder aan de Zuid-Vietnamese kust, en hield daarvoor huis op de Filippijnen. In het weekend zullen uitlopers van deze tropische storm de oostkust van Thailand raken.

Wat is er met je aan de hand? Bezorgde lezers sturen mij vragen over het weer in het zuiden van Thailand. Ik kan alleen maar zeggen, BLIJF OLLEKE BOLLEKE IN THAILAND volgen.
Ik zit als een bok op de haverkist om de weerberichten te volgen. Zodra er nieuws is, laat ik het u onverwijld weten.

In veel Thaise kranten media werd gerapporteerd dat er een zware storm en andere neerslag dit tropische vakantieeiland zouden teisteren, de realiteit op de vakantie-eilanden in de Golf van Thailand is echter veel minder dramatisch.

Zo was er weinig regen tot vandaag, 21 december weinig regen op de eilanden Koh Samui, Phangan en Koh Tao.

Integendeel, ondanks de windvlagen en frisse bries die drie dagen had geduurd, kwam de zon weer tevoorschijn en was de algemene situatie ontspannen.
Alleen de boten moesten aan wal blijven vanwege de hoge golven in de haven en bij de veerboten waren er vertragingen opgelopen.

“Er kan geen sprake zijn van een ramp”, zei de burgemeester van Koh Samui vanochtend, uit frustratie over vroegtijdige berichtgeving in de internationale pers.

De tropische storm ‘Kai-Tak’, die in het weekend wordt verwacht, bevindt zich momenteel in de hoger gelegen gedeelten van Zuid-Vietnam in de Chinese Zee en beweegt langzaam naar het westen.
Kai Tak kan inderdaad vrijdagavond of in het weekend de oostkust van Thailand bereiken en daarom is er een voorzorgsalarm geactiveerd.

De reddingsdiensten op zee en op het land staan ​​paraat en volgen de komende dagen lichte angst in de benen de verdere ontwikkeling van de enorme storm.

Het prachtige Koh Samui en de omliggende eilanden hebben momenteel andere zorgen te verduren. Drie dagen voor Kerstmis, het feitelijk begin van het hoogseizoen, zijn er nog steeds veel hotels leeg en ook in de restaurants en uitgaansgelegenheden worden de toeristen bijna altijd met een handdruk verwelkomd.

De situatie van de afgelopen dagen was bijna somber in bekende pubs zoals ‘Henry Africa’s Bar’ in Chaweng of de populaire live muziek Irish Pub Shamrock in Lamai. “Ik heb Chaweng en Lamai nog nooit zo leeg gezien als in deze dagen, zo vlak voor kerstmis”, zei bassist en zanger van de Ovada-showband Loy de Gracia gistermiddag.

Vanaf vandaag zou dat moeten veranderen. De vluchten van Bangkok Air en Thai Airways naar Koh Samui zijn volgeboekt en tegen het einde van het jaar zijn er nauwelijks meer zitplaatsen in de betere restaurants en pubs beschikbaar.

Het topseizoen 2017 begint, te laat als eigelijk, maar volgens hoteliers op het hele eiland, zou de situatie aanzienlijk moeten verbeteren.
Een gemengd jaar zou dan een half verzoenende eindconclusie kunnen geven.

Op de hele eilandengroep Koh Samui hopen de lokale bevolking en vakantiegangers dat ‘Kai Tak’ in de Golf van Thailand kracht zal verliezen en dat de zonnige kant van de eilanden na het weekend eindelijk weer zal verschijnen.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke
Bron: Der-Farang