DE BESTEDINGEN VOOR DE VIERING VAN CHINESE NIEUWJAAR ZIJN OP ALLE MARKTEN RIJZEN DE PAN UIT

0
478

~HET EIND UIT DE BROEK LATEN HANGEN~

(Royaal zijn)


THAILAND:- Er komen op de redactie van Olleke Bolleke berichtjes binnen dat de Thaise burgers van Chinese afkomst het een eind uit hun broek laten hangen, de vraag naar religieuze items en voedsel voor de viering van het Chinees Nieuwjaar bereikte grote hoogtes.

Gisteren werd de Yaowarat Road in Bangkok overspoeld met Thais-Chinese burgers die winkelden voor religieuze artikelen en voedsel dat nodig was om een ​​Chinese nieuwjaarceremonie uit te voeren.

Een fervent lezer van Olleke Bolleke, Bart Munsters berichte mij gisteren het onderstaande:

Verder werd mij verteld dat de prijzen voor items zoals waxine lichtjes dit jaar in prijs waren gestegen, en dat de verkoop van de rode qipao-jurken was toegenomen, doordat veel Thaise dames die ervoor kozen om deze vandaag tijdens de ceremonies te dragen, volgens een ingewijden in de Thaise zouden de jurken nu voor rond de 300 tot 800 Baht per creatie verkocht worden.

In Chachoengsao zijn de prijzen voor voedsel en religieuze artikelen op de Bo Bua-markt naar verluidt niet zijn gestegen. Er is wel gezegd dat dit jaar aantal mensen de markt bezocht heeft enorm was gestegen, de verkopers hadden prijskaartjes op de artikelen geplakt, waardoor het winkelen voor consumenten wordt vergemakkelijkt.

In Trat is de verkoop van gekookte kip, eend en varkensvlees lichtelijk gestegen ten opzichte van vorig jaar, waarbij veel Thais-Chinese bewoners dergelijke artikelen bleven kopen voor hun eigen nieuwjaarsvieringen.

Informatie en bron:
Foto’s: ThaiNews
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiNews