DE BERUCHTE TIJGERTEMPEL IN KANCHANABURI, THAILAND GAAT WEER OPEN!

0
286

~STRELENDE KATJES HALEN HET VLEES UIT DE POT~

(Kijk uit voor mensen die slijmen)


KANCHANABURI:- Zeer triest nieuws, de beruchte tijgertempel in Thailand gaat weer open. Thaise autoriteiten bevestigen dat de toeristenattractie deze maand heropent met een dierentuinvergunning en 24 nieuwe tijgers.

De tijgertempel gaat niet onder zijn oude naam open maar onder het mom van ‘dierenpark’. Het klooster begon in 1999 als zogenaamde opvang voor welpjes die uit handen van stropers zouden zijn gered. Honderden mensen trokken er dagelijks heen om tegen betaling selfies te maken met de tijgers. Dat leverde de tempel zo’n drie miljoen dollar per jaar op. Zoals op elke knuffelfarm, werden mooie verhalen verteld zoals dat de dieren gefokt werden en dat ze zouden helpen de ernstig bedreigde tijgersoort in stand te houden.

De tempel was twee jaar geleden wereldnieuws toen de autoriteiten het complex binnenvielen en onder meer veertig tijgerwelpjes in een vriezer werden aantroffen. Duidelijk werd dat er allerlei illegale praktijken plaatsvonden die weinig met natuurbescherming te maken hadden.

De 137 levende tijgers in illegaal bezit van de monniken werden weggehaald. De tempel was voor de ontruiming al bezig een dierentuinvergunning aan te vragen en heeft dit, tot verbazing van velen, ook gekregen.

Informatie en bron:
Foto’s: Stop dierenleed Nederland
Content: Redactie
Bron: Facebook groep Stop dierenleed Nederland