DE BBC SCHRIJFT DAT THAILAND AAN ENGELAND OM DE UITLEVERING VAN OUD PREMIER YINGLUCK SHINAWATRA HEEFT GEVRAAGD

0
467

<hr />

<hr />

LONDEN:- De Thaise ambassade in Londen heeft bij de Britse regering een verzoek ingediend voor de uitlevering van de voortvluchtige voormalige premier Yingluck Shinawatra om haar gevangenisstraf van vijf jaar in het koninkrijk uit te zitten.

De veroordeling tot deze gevangenisstraf zou verband houden met de rijstverkoop, zo meldde de BBC-website vandaag in o.a. Thaise taal:

De brief van verzoek, gedateerd 5 juli 2018, citeerde het verdrag tussen het Verenigd Koninkrijk en Siam over de uitlevering van voortvluchtige criminelen, ondertekend in Bangkok op 4 maart 1911.

In de bewuste brief stond geschreven dat mevrouw Yingluck door de Thaise autoriteiten gezocht wordt voor het uitdienen van eeen gevangenisstraf van vijf jaar die haar is opgelegd door de Criminal Division of Persons Holding Political Positions van het Hooggerechtshof. Het Hooggerechtshof zou haar schuldig hebben bevonden aan schending van artikel 157 van het Wetboek van Strafrecht en Section 123 / 1 van de Corruption Prevention and Suppression Act van BE 2442 (1999).

Verder stond er in de brief geschreven dat de Thaise rechtbank op 27 September 2017 een arrestatiebevel voor haar had uitgevaardigd.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Heerhugowaard
Bron: Thai PBS