DE AUTORITEITEN TREDEN EINDELIJK OP NADAT TIENTALLEN TOERISTEN DOOR HORZELS IN KRABI WERDEN GESTOKEN

0
4105

~HIJ REAGEERDE ALS DOOR EEN WESP GESTOKEN~

(Hij reageerde zeer fel)


KRABI:- Olleke Bolleke las zojuist de dat autoriteiten in de zuidelijk gelegen provincie Krabi eindelijk zijn opgestaan om een enorm horzel nest te vernietigen.

Al langere tijd hadden de lokale detaillisten aan het bestuur gevraagd om tegen deze enorme concentratie van horzels op te treden, menige toerist werd gestoken waardoor hun handel een dalende omzet maakte, omdat de toeristen zich niet in de buurt van de enorme nest waagde.Het gigantische nest is bij het voetpad van Ao Nang te zien (zie foto).

In de afgelopen weken werden verschillende Chinese toeristen gestoken, waarvan er drie zelfs in het ziekenhuis belandde. Ook werden met grote regelmaat de lokale bewoners de pineut van deze agressieve insecten. De angst leefde dat er eens iemand zou komen te overlijden ten gevolge van een allergische reactie.

Het afgebeelde nest in de omvang van 40 centimeter rond en ongeveer 50 cm lang, hangt ongeveer op vier meer hoogte tegen een elektriciteit’s pylon.

Het nest groeide gestaag tot er iemand op het onzalige idee kwam om er een steen tegenaan te gooien, de horzels werden gek van woede en staken diverse mensen, toen de rust weer een beetje in de kolonie was teruggekeerd, begonnen ze onmiddellijk met het repareren van de ontstane schade maar maakte het net ook nog eens zo groot zoals dat nu te zien is.

In de omgeving van dit abnormaal grote nest zijn diverse restaurant en hotels gelegen, die allemaal op hun beurt de gevaren van deze beesten moeten ervaren.

Een 37 jaar oude restauranteigenaar Anuphat Chuayprasit, zei dat bijen in de avond een nog groter probleem vormde, waarbij verschillende gasten van hem waren gestoken.

Afgelopen zaterdag arriveerde de bestrijding en schoten met een katapult 50 mottenballen in het nest.
Men hoopt dat dit een effectief middel zal zijn om de horzels verjagen, maar een zekerheid geeft het niet.

Informatie en bron:
Foto’s: DailyNews
Content: Olleke Bolleke
Bron: DailyNews