EEN KUDDE AGRESSIEVE OLIFANTEN WORDT VERDER HET NATIONALE PARK KAENG KRACHARN BIJ HUA HIN INGEDREVEN

0
766

~MEN KAN MOEILIJK EIGEN WEGEN GAAN, ZONDER ANDERMANS GRAS PLAT TE TRAPPEN~

(Altijd alles en iedereen ontzien in onmogelijk)


HUA HIN:- De ambtenaren van het nationale park Kaeng Kracharn overwegen een plan om 13 agressieve wilde olifanten ver weg een boerengemeenschap in het district Hua Hin in de provincie Prachuap Khiri Khan te evacueren. De dikhuiden zouden daar keer op keer de boerderijen en andere eigendommen van de dorpelingen vernietigen.

Het plan werd opgesteld nadat de boeren van het boerenproject van Huay Satyai bij de autoriteiten klaagden dat er opnieuw een kudde wilde olifanten in hun woongemeenschap huisgehouden had, hun durianplantages, vrachtwagens en andere eigendommen waren door deze dombo’s naar de gallemiezen geholpen, vervolgens vroegen of de autoriteiten middelen wisten om toekomstige schade te voorkomen.

De parkambtenaren vertelden hun echter dat ze geen juiste remedies zijn om deze dieren tegenhouden omdat ze zich buiten het nationale park Kaeng Kracharn kuieren.

De boeren vroegen vervolgens functionarissen om deze wilde olifanten dan verder weg het park in te verplaatsen. Ambtenaren beschouwden dit voorstel als een alternatief wn hebben laten weten dit te overwegen.

Maar om direct in actie te komen om de problemen van de boeren te verlichten, wilden ze eerst 2 olifanten evacueren waarvan bekend is dat ze de meest agressieve zijn.
De dikhuiden worden verplaatst naar een locatie die ver van de gemeenschap ligt. Het nieuwe gebied is beplant met gewassen die olifanten graag eten en heeft bovendien een vijver.

De parkambtenaren lieten weten dat de evacuatie twee maanden in beslag zal nemen maar eerst moet er toestemming komen de chef van het Departement Nationale Parken, Natuur en Plantenbehoud.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke
Bron: Thai PBS