DE AGAMA YOGA SEKTE OP KOH PHANGAN DOOR DE POLITIE OVERVALLEN EN DE SWAMI AANGEHOUDEN

0
764

~HIJ WAS ARBEIDER IN DE WIJNGAARD DES HEREN~

(Geestelijk beroep uitoefenend)


KOH PHANGAN:- De Thaise politie heeft in samenwerking met het leger de omstreden faciliteit Agama Yoga Koh Phangan overvallen, daarbij zijn er aanklachten tegen de Swami Vivekananda Saraswati uitgeschreven. Volgens een interne bron rommelt het al enige tijd binnen deze sekte.

In juli rapporteerde een verslaggever van een lokale krant dat de op yoga gebaseerde tantra school Agama op Koh Phangan, welke door Swami Vivekananda Saraswati geleid wordt een oord van verderf zou zijn. De swami werd ervan beschuldigd meerdere vrouwen te hebben aangerand.

De tegen de molen gelopen Swami beweerde dat hij de “briljante exponent was van een unieke en moderne trend van het denken in Yoga” die “een hoge staat van spirituele realisatie heeft bereikt”.

Het Agama Yoga op Koh Phangan is één van ’s werelds grootste yoga-trainingscentra. De leraar van dit centrum is de beruchte Roemeense yogagoeroe Gregorian Bivolaru. Mr. Bivolaru werd eerde tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens seks met een minderjarig meisje.

In die tijd waarschuwde de Swami diegenen die het aandurfden hem tegen te spreken dat “ze onder demonische invloed zouden komen te staan ​​en dat zou gelijk voor vele toekomstige levens zou helse gevolgen hebben”.

Verschillende van zijn leerkrachten werden op dat moment ook beschuldigd van verkrachting of aanranding. Terwijl oud personeel beweerde dat de Swami de Thaise autoriteiten betaalde om de andere kant uit te kijken.

Verschillende medewerkers van de faciliteit op Koh Phangan hebben na de bekendwording van de verkrachtingen in juli direct ontslag genomen en zijn hem gepeerd.

Op de website van Agama Yoga wordt momenteel geadverteerd voor de “ART OF DYING WORKSHOP”, die tussen 24 en 29 september zou worden gehouden.

De veelomvattende tekst zal ongetwijfeld mensen dit minder stevig in hun schoenen staan aantrekken want het is niet niets om je eigen dood en de betekenis ervan te begrijpen, en om geliefden te ondersteunen tijdens deze overgang met spiritueel doel en mededogen. Agama maakt gebruik van de beroemde Tibetaanse Bardo Thodol en van zowel moderne als Yogische hulpbronnen om deelnemers te helpen de dood met onverschrokkenheid te benaderen. “

Het lijkt er nu op dat het bedrijf voor de startdatum van deze workshop zelf al ter ziele is gegaan.

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger