Home Algemeen DE ADVOCAAT PLEIT VOOR DE EIGENAAR VAN “THE PHOENIX” OP PHUKET VOOR EERLIJKHEID

DE ADVOCAAT PLEIT VOOR DE EIGENAAR VAN “THE PHOENIX” OP PHUKET VOOR EERLIJKHEID

0
DE ADVOCAAT PLEIT VOOR DE EIGENAAR VAN “THE PHOENIX” OP PHUKET VOOR EERLIJKHEID

~DE WAARHEID LIGT IN HET MIDDEN~

(De waarheid bevat onderdelen van twee met elkaar in tegenspraak zijnde stellingen)


PHUKET:- Olleke Bolleke las in “The Thaiger” vandaag dat de advocaat van de eigenaar van Phoenix heeft een brief bij de Provinciale Politiecommandant van Phuket had ingediend waarin hij pleit voor ‘eerlijkheid’ bij de in te nemen juridische stappen tegen de eigenaresse van de boot.

Op het politiebureau van de provinciale politie op Phuket, gaven de advocaten van de booteigenaresse, khun Nalin Intarasombat en khun Nipit Intarasombat een korte persverklaring, nadat ze een brief aan de politiecommandant van Phuket hadden overhandigd.

Advocaat Nipit vertelde dat: “de booteigenaar werd beschuldigd van een roekeloze daad welke tot de dood van vele mensen heeft geleid. We vragen ons af welk bewijs de politie daarvoor om haar daarmee te kunnen aanklagen. Als de politie beweerd dat de boot is aangepast, is één van hen dan onder de boot gedoken om dat te constateren? ‘

De Thaise ‘eigenaar’ van Phoenix, de 26-jarige Woraluck Rueakchaiyakan uit Phuket, blijft in hechtenis nadat ze zich bij de politie gemeld had na de uitvaardiging van een arrestatiebevel nadat de boot vorige maand tijdens een hevige storm was gezonken.

‘De toeristenpolitie heeft khun Worraluck ondervraagd. Ze dwongen haar om toe te geven dat ze de zaakwaarneemster van een buitenlander was. Ze zouden gedreigd hebben dat als ze het niet zou toegegeven, de politie ook actie zouden ondernemen tegen haar ouders en broer. Als ze zou toegeven dat ze een zaakwaarneemster van buitenlander was, zouden ze akkoord gaan met de borgtocht.

‘Worraluck vertelde me dat ze toegeven had een zaakwaarneemster voor een buitenlander te zijn. Ze wil niet dat haar familie betrokken werd bij deze nare situatie, ook omdat er dan niemand voor haar één jaar oude kind zou zorgen. We hebben een verslag van een gesprek tussen de oudere broer van Worraluck en de toeristenpolitie in ons bezit.

“We zijn er zeker van dat Phoenix legaal was. De gehele tragedie is een ongeluk dat veroorzaakt werd door harde wind en hoge golven. Op het moment dat de storm opstak, was de boot al van de pier vertrokken en was halverwege. Als ze teruggevaren waren was het incident erger geweest dan nu het geval is. Dit incident heeft niets met de booteigenaar te maken. “

“Voor wat betreft het probleem van het niet bergen van de boot, merkte de booteigenaar op dat de Phoenix 45 meter diep onder water lag. Het blokkeerde geen andere vaarwegen en veroorzaakte geen vervuiling. Dan is er dus geen overtreding in de Navigation in Thai Waters Act. “

“Ook de kosten van berging werden geciteerd tot 45 miljoen baht. Het bedrijf zou dit bedrag nooit kunnen betalen. Een privébedrijf had verklaard dat zij de boot konden bergen voor het bedrag van slechts 4 miljoen baht.

Als ze de boot niet kunnen bergen, zullen ze toch geld geld blijven verlangen. We begrijpen niet waarom de regering een zeer hoge prijs citeerde. ‘

Zo luidde de persverklaring van de heren advocaten Nalin Intarasombat en Nipit Intarasombat gisteren op Phuket.

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger