CULINAIRE REIZIGERS IN THAILAND TELEURGESTELD NADAT DE BEKENDE SALADE MET “NAEM NUEANG” IN DE BAN GEDAAN WORDT

0
314

~DE LEKKERE TREK OP DE PROEF GESTELD~

(Het favoriete gerecht niet kunnen krijgen)


THAILAND:- Reizigers is Thailand die verzot zijn op een salade met Naem Nueang, zullen in de tweede helft dit jaar op een houtje mogen bijten. Het departement van vliegverkeer heeft nl. besloten dat een salade met deze saus (lees: dressing) niet meer aan boord geserveerd mag worden.

De afdeling besloot de salade inclusief een bekende zoetzure naem nueang-dipsaus op te nemen in hun lijst met verboden vloeistoffen, welke in een nieuwe verordening die op 23 juni van kracht wordt.

De verordening is uitgevaardigd om ervoor te zorgen dat de luchthavenambtenaren zich houden aan de kennisgeving van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) 2019 over de inspectie en screening van vloeistoffen, gels en spuitbussen die uit een vliegtuigcabine en bepaalde beperkingszones op luchthavens zijn verbannen, directeur-generaal van de afdeling, khun Amphawan Wannako.

“Elk pakket Naem Nueang bevat maximaal 400 milliliter saus, een hoeveelheid vloeistof die tot nu toe is toegestaan ​​in de cabine van het vliegtuig, maar die beperkt wordt tot 100 ml,” zei ze.

Naem Nueang is populair onder passagiers uit noordoostelijke provincies zoals Udon Thani, Ubon Ratchathani en Khon Kaen, waar het zelfs wordt verkocht in gespecialiseerde winkels op verschillende luchthavens in de regio, vanwege de vraag naar het gerecht.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Bangkokpost.com
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkokpost.com