CRISIS OP KOH LARN | DE BURGEMEESTER VAN PATTAYA GEEFT TOE DAT HET EILAND GEEN PARADIJS GENOEMD KAN WORDEN

0
358

~DAT IS EEN VLAG OP EEN MODDERSCHUIT~

(Dat is veel te mooi voor die situatie)


KOH LARN : De burgemeester van Pattaya die eerder deze week het eiland Koh Larn bezocht heeft, vertelde dat het eiland jarenlang geteisterd wordt door allerlei problemen. Als het eiland de problemen niet oplost, heeft het volgens burgemeester Anan geen recht meer om zich een paradijselijk eiland te noemen.
Sophon Cable TV meldde dat KhunAnan Charoenchasri, de locoburgemeester en een heel gevolg naar het tegenover Pattaya gelegen eiland was gekomen om de eeuwigdurende problemen te bespreken.

De meeste problemen hadden betrekking op de vuilnisbelten, de verwerking van afval, de landelijke aantasting, de smerige watervoorzieningen en de illegale bebouwingen.

De burgemeester was het ermee eens dat het eiland veel te lang verwaarloosd was, omdat een aantal inwoners op het eiland tanende is, de bewoners zijn de duizenden toeristen een beetje bui aan het worden en trekken weg  naar rustigere oorden.

De inheemse bevolking had iets minder dan 3.000 mensen uit 625 gezinnen en kregen 2000 andere mensen uit de toeristische sector te verwelkomen.
Maar heden ten dage worden ze overspoeld met 10.000 tot 20.000 toeristen per dag.
Er is op het eiland geen infrastructuur aanwezig om zoveel mensen het hoofd te bieden, kreeg de burgemeester te horen.

De toeristen die het eiland dagelijks bezoeken bestaat uit: 40% Chinese, 30% Russische, 20% Thaise en 10% andere gasten van allerlei nationaliteiten, zo werdt het gezelschap tijdens de vergadering geïnformeerd.

Anan beloofde nu daadwerkelijk actie om de problemen eens en voor altijd aan te pakken en zei dat hij er voor zal zorgen dat het eiland weer een Pareltje in de Golf van Thailand genoemd zal gaan worden, maar totdat de problemen niet zijn opgelost kan Koh Larn zich echt géén paradijs noemen.

Informatie en bron:
Foto’s: Sophon Cable
Content: Olleke Bolleke
Bron: Sophon Cable

g