CONSTITUTIONEEL HOF THAILAND DOET OP 7 MAART UITSPRAAK OVER THAI RAKSA CHART PARTIJ

0
144

~BARBERTJE MOET HANGEN~

(De verdachte is sowieso schuldig)


BANGKOK:- Het constitutionele hof heeft 7 maart geprikt als datum waarop ze besluiten of de Thai Raksa Chart partij ontbonden wordt omdat ze prinses Uboltratana kandidaat stelden voor het premierschap.

Het hof heeft gisteren 3 uur overlegd over het verzoek van het verkiezingscomité om de pro Thaksin partij te ontbinden wegens “het ondernemen van activiteiten die mogelijk vijandig kunnen zijn voor de democratie in de constitutionele monarchie”.

Het hof ze dat het voldoende bewijs heeft voor deze beschuldiging en tot een beslissing kan komen zonder verdere zittingen.

De Thai Raksa Chart partij ontkent alles en heeft een lijst van 19 getuigen à decharge ingediend. De partij nomineerde prinses Ubolratana als kandidaat minister president op 8 februari, voor dat de koning dat verbood in een koninklijk bevel dezelfde avond.

Op 7 maar zal het hof de partij dus uitspraak doen. Als de partij schuldig bevonden wordt kan het ontbonden worden, en het partijbestuur en haar kandidaten mogen dan niet mee doen met de verkiezingen. De partij ondersteunt de voormalige premier Thaksin Shinawatra en is opgezet als splinterpartij van de Pheu Thai partij.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thaipbs
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World