COMPUTERSPELLETJES ZIJN VERSLAVEND, ZEGT THAISE KINDERARTS

0
168

~AAP WAT HEB JE MOOIE JONGEN SPELEN~

(iemand vleien (tegen zijn zin))


BANGKOK – Computerspelletjes verslaving is een serieus geestelijk probleem, zegt een dokter verbonden aan Siriraj ziekenhuis. Hij riep ouders op om de speelgewoontes van hun kinderen in de gaten te houden, en er voor te zorgen dat ze niet te lang achter de computer zitten.

Dr. Charnvit Pornnoppadol, kinderarts, zegt dat kinderen en jeugdigen die computerspelletjes spelen te verdelen zijn in 3 groepen. De eerste groep speelt voor amusement in hun vrije tijd. De tweede groep doet het als sociale activiteit met vrienden. En de derde groep doet uit uit frustratie en verveling.

De eerste twee groepen hebben geen verslavingsproblemen, die kunnen gemakkelijk genoeg stoppen. De derde groep is een ander geval. Die kunnen heel moeilijk stoppen, vooral als ze metaal opgaan in de virtuele wereld waarin ze spelen.

Verslaving aan computerspellen is erkent door de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO als geestelijke ziekte, zegt dr. Chamvit. Het wordt omschreven als een aandoening die alle alle andere activiteiten overheerst.

The Nation