COACH VAN DE WILDE ZWIJNEN KAN MOGELIJK VERVOLGD WORDEN

0
425

~JE HEBT RECHT OP JE BROOD!~

(Militair gezegde)


CHIANG RAI:- De politie zegt dat ze gaan kijken of de 25 jarige coach van het voetbalelftal dat vast zit in de Tham Luang grot daarvoor vervolgd kan of moet worden. 

Pol. kol. Komsan Saard-an, chef van het bureau Mae Sai, weigerde de bevestigen of te ontkennen dat Ekapol “Aek” Chanthawong, die de groep de grot in leidde vervolgt gaat worden. “Die vraag beantwoord ik nu niet. We moeten dit geval nauwgezet bestuderen.”

Ekapol en twaalf pupillen van de Wilde Zwijnen voetbal academie raakten vermist toen ze op 23 juni de grot binnengingen. De twaalf kinderen van 11 tot 16 jaar en de coach werden gisteravond gevonden.

Dat ongeluk leidt tot vragen of Ekapol strafrechtelijk vervolgt moet worden omdat hij de veiligheid van de grot verkeerd heeft ingeschat.

“Het is belangrijk dat deze kinderen moeten weten dat ze verkeerd bezig waren, hun ouders dodelijk verontrusten en het hele land moest in geweer komen om ze te redden,” werd op Facebook gepost. “Ook de coach. Die had voorzichtiger moeten zijn. Hij was verantwoordelijk voor hen.”

Een advocaat is het daar niet mee eens. Volgens hem kan Ekapol niet vervolgt worden omdat hij de kinderen niet opzettelijk in gevaar heeft gebracht. “Volgens mij was er geen opzet in het spel. Voor ze de grot binnen gingen regende het niet. Ze gingen regelmatig de grot in, dus ze moeten gedacht hebben dat het geen probleem was,” zegt advocaat Ananchai Chaiyadech. “De wet kijkt ook naar opzet.”

De Wilde Zwijnen gingen vaak op avontuur met elkaar, zoals mountainbiken door de bergen, grotten verkennen en zwemmen in watervallen, volgens hun ouders.

Chiang Rai gouverneur Narongsak Osatanakorn zei dat de operatie om de dertien te redden door gaat, maar gaf geen informatie hoe of wanneer ze uit de grot komen.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Khaosod