COACH THAILAND BEDANKT DE VS NA 13-0 NEDERLAAG

0
276

~DAT BRENGT DE BAL AAN HET ROLLEN~

(Dat is de oorzaak van nieuwe ontwikkelingen)


De Verenigde Staten kende tijdens het WK voetbal voor vrouwen geen enkele vorm van mededogen voor Thailand. De Azatische vrouwen werden in Reims op een 13-0 nederlaag getrakteerd, een recorduitslag op een WK.

Nuengruethai Sathongwien, bondscoach van Thailand, had na afloop complimenten in petto voor de ijzersterke Amerikanen. „Ze zagen dat mijn spelers erg teleurgesteld waren en moedigden ons aan om te blijven vechten. Bedankt daarvoor”, sprak Sathongwien.

Thailand komt nog twee keer in actie. In de resterende duels wachten Chili en Zweden „We moeten nog twee keer in actie komen en moeten hiervan herstellen. De speelsters kennen hun verantwoordelijkheid. Mijn spelers hebben lang op dit moment gedacht en zijn hevig teleurgesteld.”

Alex Morgan blonk uit bij de Verenigde Staten. De spits scoorde vijf keer. „Elke goal kan tellen in de groepsfase. We moesten daarom blijven gaan”, sprak Morgan. In het andere duel in de groep rekende Zweden af met Chili: 2-0. Zweden is de volgende opponent van de VS.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Telegraaf.nl