CNN INTERNATIONAAL BENOEMT TWEE THAISE DESSERTS TOT DE BESTE TER WERELD

0
357

~DAT IS HET TOETJE OP DE SLAGROOM~

(Dat is de slagroom op de taart)


THAILAND:- De wereldberoemde keuken van Thailand blijft culinaire hoogstandjes presenteren, zeker na de nieuwste onderscheidingen van CNN International met twee Thaise desserts die de top 50-lijst completeren.

Het bekroonde 24-uursnieuwsnetwerk riep Sticky Rice met mango en Thapthim Krop uit tot de twee lekkerste toetjes die de wereld te bieden heeft.

Volgens CNN International is dit ook de reden waarom de twee desserts de perfecte aanvulling zijn op elke heerlijke Thaise maaltijd die wordt gedeeld met familie en vrienden:

MANGO MET KLEEFRIJST
Een rijp, zacht gerecht van Mango with Sticky Rice is een van ’s werelds meest perfecte desserts. Dit traditionele dessert begint met de kleefrijst die in rijstvelden in Zuidoost-Azië wordt verbouwd. De zetmeelhoudende granen worden gecombineerd met een rijke kokosmelk en palmsuiker wat voor een traktatie op zich staat.

De echte Thaise Mango met Sticky Rice heeft slechts twee favoriete mango variëaties: kies tussen nam Dok Mai, een zoete, gele vrucht die zacht en fluweelachtig is, of de Ok Rong, waarvan de hogere zuurgraad een aangenaam contrapunt biedt bij de zoete rijst.

THAPTHIM KROP
Na een vurige maaltijd uit de Thaise keuken koelt Thapthim Krop u af met gemalen ijs en een gezoete kokosvloeistof doordrenkt met pandanblaadjes.

Vaak vergeleken met vanille, heeft pandan een eigen zinnend aroma, maar voor liefhebbers van Thapthim Krop zijn de “robijnen” de echte smaakmakers. Hiervoor worden waterkastanjes gedrenkt in levendige grenadinesiroop, gerold in tapiocameel en vervolgens gekookt. Het resultaat is een zoete hap die zowel taai als licht knapperig is met een vleugje zout uit de kokosnootbouillon.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Richard Barrow in Thailand
Bron: thaitravelblogs.com