CHONBURI IS EEN ZEER BELANGRIJKE TOERISTEN PROVINCIE

0
458

~BOVEN WATER KOMEN~

(Tevoorschijn komen / tevoorschijn halen, verschijnen, opduiken.)


CHONBURI:- Het Ramayana Water Park Pattaya is gekozen tot beste waterpark van Thailand, het tweede van Azië, en het twaalfde op de wereldranglijst van TripAdvisor.

Het park kostte Bt 1,5 miljard om te bouwen, en ging open in 2016. Dagelijks gaan er 7500 toeristen pootje baden in 25 attracties. De baas van Ramayana is Stan Badekha, hij zegt dat het park van plan is om meer aanwezig te zijn op de toeristenmarkten van zuidoost Azië, China en India. Verdere bestemmingen staan ook op het programma.

De vice minister voor toerisem, Ittipol Khunpluem loofde het park als grote attractie die veel toeristen naar Chonburi brengt. Hij verwacht dat er dit jaar 17,5 miljoen bezoekers naar Chonburi gaan. 60% zijn buitenlanders, 40% zijn Thais. De belangrijkste attracties in de provincie zijn Pattaya, Bangsaen en Satthahip. Ze brengen daarvoor Bt 240 miljard baht mee.

De vice minister zegt dat Pattaya bezig is om een familiebestemming te worden, en de TAT werkt daar hard aan. Dit is in lijn het het regeringsbeleid dat grote prioriteit legt bij de Oostelijke Economische zone in de provincies Chachoengsao, Chon Buri en Rayong.

Belangrijke facilieiten zijn onder andere het verbeteren en uitbreiden van het vliegveld U-Tapao voor internationale vluchten.

Informatie en bron:
Illustraties: TAT
Content: B. Botje in Oost Thailand
Bron: TAT News