CHINESE TOERISTEN WETEN ZICH NIET TE GEDRAGEN EN BEKLIMMEN HET CRAB-SCULPTUUR VAN DE STAD KRABI

0
657

~ALS APEN HOGER WILLEN KLIMMEN, ZIET MEN AL GAUW HUN BLOTE BILLEN~

(Iemand die meer wil dan wat hij kan, maakt zich al vlug belachelijk)


KRABI:- Deze week werden er Chinese toeristen betrapt bij het beklimmen van een Krabi-oriëntatiepunt, het sculptuur van de moddercrab.

Een op Krabi wonende Facebook-gebruiker “Tisa Kiw Guide” was hier uiterst verontwaardigd over en plaatse enkele foto’s op social media met de boodschap: “Aan gidsen die ervoor dienen te zorgen dat groepen Chinese toeristen niet op onze beelden kunnen klimmen en deze kunnen beschadigen.”

De plaatsvervangend burgemeester van de stad Krabi, khun Channarong Leelaburanapong, verklaarde dat ze contact had opgenomen met de toeristenpolitie. Het beeld is niet beschadigd, maar zoiets behoor je gewoon niet te doen.

De toeristenpolitie controleerde surveillance-gegevens en ontdekte dat de Chinese toeristen met een witte tourbus reisden. De bus was ongeveer één uurtje bij het beeld gestopt.

Sommige toeristen uit het gezelschap besloten om over op beeld te klimmen. De politie bepaalde met welk reisbedrijf de groep reed. Krabi wil nu een bord in het Chinees ophangen, zodat er men het niet meer in het hoofd haalt om dergelijke capriolen uit te halen. Er zijn waren al waarschuwingsborden in het Thais en het Engels neergezet.

Informatie en bron:
Illustraties: Facebook
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Der-farang