CHINESE MAN WEIGERT 17.000 EURO ALS BELONING VOOR HET REDDEN VAN VIER PASSAGIERS BIJ DE PHOENIX BOOTRAMP

0
452

~DAT ZOU ER ÉÉN VAN JAN DE WIT KUNNEN ZIJN~

(Dat is een dapper persoon)


THAILAND:- Een man uit de stad Xinyang in de provincie Henan (China) heeft geweigerd een beloning van 100.000 yuan (€ 17.400.- ) in ontvangst te nemen voor het redden van vier levens bij het bootongeval in Phuket, zo meldde het Chinese blad dahe.cn gisteren.

Mr. Zhang Haofeng redde zijn verloofde en drie andere mensen en dreef 12 uur op zee nadat de Phoenix waarop zij zaten op 5 juli nabij Phuket kapseisde en in de golven verdween.

Mr. Zhang kreeg een beloning van 100.000 yuan aangeboden door het bedrijf waar hij werkt voor zijn dapperheid, maar weigerde de beloning aan te nemen en verklaarde dat hij helemaal niet zo geweldig was en dat iedereen hetzelfde doen in zo’n situatie.

Zhang’s verloofde Meng Ying zei: “hij is een heel vriendelijke man”. Meng zei dat ze niet verbaasd was over wat Zhang deed, omdat hij altijd probeert anderen in het dagelijks leven te helpen. Zhang’s vader was ook trots op zijn zoon.

Zhang werd ook door veel Chinese netizens toegejuicht voor zijn vriendelijke daad. Een internetgebruiker genaamd “Chen Guanghui” zei: “Hij is erg bescheiden. Hij schept niet op over zijn heldendaden, maar dit is precies waarom veel mensen ontroerd zijn door zijn verhaal.” Hij is een held. ”

Twee toeristenboten, Phoenix en Serenata, zonken tijdens slecht weer in ruwe zee op 5 juli j.l. Alle 42 passagiers aan boord van Serenata werden gered. 42 toeristen aan boord van Phoenix werden gered en 47, alle Chinese toeristen, verloren hun leven.

Informatie en bron:
Illustraties: asiaone.com
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: asiaone.com